Τι κάνουν οι έφηβοι στον ελεύθερο τους χρόνο;

Γράφει η μαθήτρια της Β τάξης, Αλεξόπουλου Ανθή

teens  Οι έφηβοι περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες. Κάποιοι μπορεί να επιλέξουν να συμμετέχουν σε αθλήματα, όπως το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο, ενώ άλλοι μπορεί να προτιμούν να περνούν το χρόνο τους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή βλέποντας ταινίες. Πολλοί έφηβοι, επίσης, απολαμβάνουν είτε να περνούν χρόνο με φίλους πηγαίνοντας  στο εμπορικό κέντρο είτε απλώς να ξεκουράζονται στο σπίτι.

   Αν και αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να φαίνονται αβλαβείς, είναι σημαντικό για τους εφήβους να δίνουν προτεραιότητα στις ακαδημαϊκές τους ευθύνες. Το να ξοδεύει ένας έφηβος πολύ χρόνο σε δραστηριότητες  μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των βαθμών και της συνολικής ακαδημαϊκής επίδοσης. Συνιστάται στους εφήβους να αφιερώνουν συγκεκριμένο χρόνο κάθε μέρα για τη μελέτη και την ολοκλήρωση των εργασιών για το σπίτι.

   Επιπλέον, οι γονείς και οι κηδεμόνες θα πρέπει να παρακολουθούν τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου του εφήβου της οικογένειας για να διασφαλίσουν ότι είναι ασφαλείς και κατάλληλες. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ανοιχτή επικοινωνία με τους εφήβους και να τους ενθαρρύνετε να κάνουν υπεύθυνες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι έφηβοι μπορούν να αναπτύξουν υγιεινές συνήθειες και να επιτύχουν τόσο ακαδημαϊκά όσο και προσωπικά.

 

Σχολιάστε

Top