Στήλη: Διαδικτυακά Παιχνίδια

Τι κάνουν οι έφηβοι στον ελεύθερο τους χρόνο;

Γράφει η μαθήτρια της Β τάξης, Αλεξόπουλου Ανθή

teens  Οι έφηβοι περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες. Κάποιοι μπορεί να επιλέξουν να συμμετέχουν σε αθλήματα, όπως το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο, ενώ άλλοι μπορεί να προτιμούν να περνούν το χρόνο τους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή βλέποντας ταινίες. Πολλοί έφηβοι, επίσης, απολαμβάνουν είτε να περνούν χρόνο με φίλους πηγαίνοντας  στο εμπορικό κέντρο είτε απλώς να ξεκουράζονται στο σπίτι.

   Αν και αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να φαίνονται αβλαβείς, είναι σημαντικό για τους εφήβους να δίνουν προτεραιότητα στις ακαδημαϊκές τους ευθύνες. Το να ξοδεύει ένας έφηβος πολύ χρόνο σε δραστηριότητες  μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των βαθμών και της συνολικής ακαδημαϊκής επίδοσης. Συνιστάται στους εφήβους να αφιερώνουν συγκεκριμένο χρόνο κάθε μέρα για τη μελέτη και την ολοκλήρωση των εργασιών για το σπίτι.

   Επιπλέον, οι γονείς και οι κηδεμόνες θα πρέπει να παρακολουθούν τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου του εφήβου της οικογένειας για να διασφαλίσουν ότι είναι ασφαλείς και κατάλληλες. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ανοιχτή επικοινωνία με τους εφήβους και να τους ενθαρρύνετε να κάνουν υπεύθυνες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι έφηβοι μπορούν να αναπτύξουν υγιεινές συνήθειες και να επιτύχουν τόσο ακαδημαϊκά όσο και προσωπικά.

 

Παρουσίαση του Arcane Legends

Του Αθανάσιου Μπαμπαλή  (Gamer)

 Σε αυτό το τεύχος του περιοδικού μας θα σας παρουσιάσω το Arcane Legends, ένα από τα δημοφιλέστερα MMORPG παιχνίδια, το οποίο ανακυρήχθηκε το καλύτερο mobile MMO games της χρονιάς για το 2011. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε το 2005 από τους εξιδικευμένους προγραμματιστές των διάσημων mobile και iOs παιχνιδιών της εταιρείας SPACETIME STUDIOS.

Για να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με το παιχνίδι, δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάτι  το ιδιαίτερο, καθώς υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες για όλους τους αρχάριους παίκτες. Πριν κάνει κανείς την «προπόνησή» του, πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε τρείς κατηγορίες παικτών (Warrior, Mage, Rogue) και επίσης να επιλέξει ένα από τα τρία αρχικά κατοικίδια (pet) τα οποία έχουν διάφορες ιδιότητες και βοηθούν τον παίκτη.

Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος σκοπός στο παιχνίδι, αλλά αν κάποιος έχει υψηλούς στόχους και θέλει να γίνει κορυφαίος παίκτης, πρέπει να νικήσει όλους τους αρχηγούς (boss) που  συναντάει από πίστα σε πίστα. Επίσης εκτός από το να τερματίσει κάποιος όλες τις πίστες, πρέπει να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο (Level36) και να κυριαρχήσει στις 2 PvP αρένες του παιχνιδιού.

 Αν κάποιος gamer έχει βαρεθεί τα συνηθησμένα MMO games τότε οποσδήποτε πρέπει να δοκιμάσει το Arcane Legends το οποίο είναι γεμάτο δράση, περιπέτεια, γέλιο και κρατάει σε αγωνία αυτόν που παίζει χωρις να βαρεθεί! Πριν παίξετε οποιοδήποτε άλλο MMO game παίξτε Arcane Legends και ζήσετε την περιπέτεια σε άλλη διάσταση!

Γνωριμία με το smite

του Δημήτρη Γερόπουλο

Το smite είναι online παιχνίδι που ανήκει στη MOBA κατηγορία (Multiplayer Online Battle Arenas). Θυμίζει αρκετά League of Legends), μόνο που αυτό είναι τρίτου προσώπου, ενώ θα μπορούσες να πεις πως έχει και μια δόση action μέσα του. Το διαφορετικό στο παιχνιδι ειναι πως οι παίχτες που διαλέγει κάποιος είναι θεοί από διαφορετικές θρησκείες της μυθολογίας, Έτσι υπάρχουν οι  Hindu που πιστεύουν στον  Agni τον θεό τις φωτιάς , οι mayan  που πιστεύουν στον  Chaac τον θεό της βροχής, οι Κινέζοι πιστεύουν στον  Zhong Kui  τον εξορίστη τον δαιμόνων,  οι Ρωμαίοι πιστεύουν ότι ο Ηρακλής είναι ο ήρωας των ρωμαίον και στο τέλος οι Έλληνες που πίστευαν στο δωδεκάθεο άλλα και σε κάπιους άλλους θεούς όπως τον thanatos το χέρι του θανάτου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και ένα διαφημιστικό για το συγκεκριμένο παιχνίδι: smite trailer

 

 

Sudoku- για δυνατούς λύτες…

 

της Σοφίας Λαμπροπούλου, μαθήτρια της Β” τάξης

Στο άρθρο αυτό σας παρουσιάζω ένα παιχνίδι sudoku για δυνατούς λύτες. Καλή επιτυχία…. σε όσους ασχοληθούν.

untitled

Λύση:2000px-Sudoku-by-L2G-20050714_solution_svg

Κατηγορίες βιντεοπαιχνιδιών

                                                                                                                                                                        του Δημάδη Δημήτρη

   Τα βιντεοπαιχνίδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχαγωγίας πολλών εκατομμυρίων νέων. Xωρίζονται σε κατηγορίες, έτσι ώστε να αναζητούνται με μεγαλύτερη ευκολία και να προσδιορίζεται η διαφορετική για κάθε είδος εμπειρία του παίκτη. Σήμερα, λοιπόν , θα σας παρουσιάσω τις πιο βασικές από αυτές στις οποίες ανήκει το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών.

 Παιχνίδια πρώτου προσώπου ( FPS GAMES):  Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα παιχνίδια στα όποια το σώμα και το κεφάλι του ήρωα δεν εμφανίζεται στην οθόνη, παρά μόνο τα χέρια, που συνήθως κρατούν όπλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο παίκτης να αισθάνεται ότι συμμετέχει ο ίδιος στη δράση του παιχνιδιού, το οποίο αυτόματα γίνεται πιο διαδραστικό. Επίσης μπορεί, κυρίως στα πολεμικά παιχνίδια, το σύστημα αυτό να διευκολύνει στη στόχευση, οπότε η πρακτικότητα παίζει κάποιο λόγο. Δημοφιλείς τίτλοι/ παραδείγματα είναι η σειρά CALL OF DUTY, BATTLEFIELD, CRYSIS κ.ά.

Παιχνίδια τρίτου προσώπου: Εδώ κατατάσσονται τα παιχνίδια στα οποία ο βασικός ήρωας- παίκτης εμφανίζει όλο το σώμα του στην οθόνη. Έτσι, μπορεί κάποιος να αντιλαμβάνεται καλύτερα πού βρίσκεται και να κινείται με περισσότερη ευκολία μέσα στον χώρο. Αυτό χρησιμεύει κατά κανόνα σε παιχνίδια στα οποία το τρέξιμο και η γρήγορη αποφυγή εχθρών είναι απαραίτητα στοιχεία. Δημοφιλείς τίτλοι/ παραδείγματα είναι  η σειρά ASSASSIN’S CREED, UNCHARTED, GRAND THEFT AUTO κ.ά.

 Παιχνίδια αναπαράστασης ρόλων( RPG ): Σε αυτήν την πασίγνωστη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όσα παιχνίδια δίνουν στον παίκτη τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλούς φανταστικούς ρόλους (μάγου, πολεμιστή, τοξότη κ.ά.) Επίσης, τέτοιου είδους παιχνίδια παρέχουν τεράστια ελευθερία στον παίκτη να κινηθεί σε ένα μεγάλο εικονικό περιβάλλον, εκτελώντας διάφορες αποστολές, σκοτώνοντας τέρατα, με σκοπό την απόκτηση χρημάτων και τη βελτίωση του εξοπλισμού του, την αγορά νέων αντικειμένων, την ενδυνάμωση στις ικανότητες κ.λπ. Τίτλοι/ παραδείγματα είναι το WORLD OF WARCRAFT, 4STORY, LINEAGE κ.ά.

Παιχνίδια αθλημάτων (SPORTS GAMES): Αναφερόμαστε σε παιχνίδια στα οποία ο παίκτης μπορεί να διαλέξει ομάδα (σπανιότερα και άνθρωπο) και να συμμετέχει σε αγώνες εικονικού ποδοσφαίρου, μπάσκετ, στίβου κ.ά. Δημοφιλείς τίτλοι/  παραδείγματα είναι τα FIFA, NBA, SMACK DOWN VS RAW κ.ά.

 Παιχνίδια αγώνων ταχύτητας: Πρόκειται για παιχνίδια που δίνουν στον χρήστη την ικανότητα να ελέγχει ένα όχημα και να συμμετέχει σε εικονικούς αγώνες, η επιτυχία στους οποίους σημαίνει κέρδος σε χρήματα για την αγορά νέων αυτοκινήτων και τη βελτίωση των υπαρχόντων. Δημοφιλείς τίτλοι είναι τα GRAN TURISMO, NEED FOR SPEED κ.ά.

 Παιχνίδια προσομοίωσης : Αυτά τα παιχνίδια δίνουν την ευκαιρία της αίσθησης ελέγχου διαφόρων οχημάτων, όπως πλοία, αεροπλάνα, φορτηγά, λεωφορεία που πρέπει να εκτελέσουν δρομολόγια. Δημοφιλείς τίτλοι/ παραδείγματα είναι το EURO TRUCK, SHIP SIMULATOR, BUS SIMULATOR κ.ά.

 Παιχνίδια παζλ και γρίφων: Πιθανότατα πρόκειται για τη λιγότερο δημοφιλή ομάδα βιντεοπαιχνιδιών, στην οποία ανήκουν όσα παιχνίδια σχετίζονται με διάφορους γρίφους, όπως παζλ, επιτραπέζια, ταίριασμα όμοιων αντικειμένων. Έχοντας ελάχιστο, έως μηδενικό κόστος κατασκευής, αυτά τα παιχνίδια μπορούν εύκολα να βρεθούν δωρεάν στο διαδίκτυο και δεν απαιτούν λήψη.

 

 

Παρουσίαση του Combat Arms(CA EU)

του Αθανασίου Μπαμπαλή (Gamer)

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη σας τόσο στο περιοδικό, όσο και στα άρθρα που έχω γράψει για διάφορα Games και γενικά για Gaming.

Σε αυτό λοιπόν το τεύχος θα συνεχίσω με το Gaming και τις κριτικές και θα σας παρουσιάσω το Combat Arms (CA EU), ένα πολεμικό online-multiplayer game το οποίο δημιουργήθηκε από τους εξειδικευμένους τεχνικούς-προγραμματιστές της Νότιας Κορέας το 2008 και έχει εξαπλωθεί σήμερα σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Αυτή η εξάπλωση στην Ευρώπη το έχει κάνει ακόμα πιο δημοφιλές με τους χρήστες να έχουν φτάσει σήμερα πάνω από 1.000.000 ημερησίως ενεργοί παίχτες .

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτού του παιχνιδιού, με τους πιο δημοφιλείς να είναι το One-Man-Army (ένας εναντίον όλων των άλλων παιχτών) , το Elimination (μάχη ανάμεσα σε 2 ομάδες παιχτών) κ.α. Επίσης υπάρχουν πολλές και διάφορες πίστες ,με τις Kill Creek , Oil Rig και Junk Flea να κυριαρχούν στους περισσότερους server.

Το «μαγαζί» του παιχνιδού είναι χωρισμένο σε Shop και Black Market. Η διαφορά τους είναι πως στο Black Market μπορεί κάποιος μόνο να αγοράσει με NX (τα χρήματα επι πίστωση του παιχνιδιού). Επίσης στο Shop γενικά μπορεί να βρει κανείς μια μεγάλη εμβέλεια διαφόρων όπλων όλων των τύπων (Sniper, Melee, Grenade…) και αρκετούς χαρακτήρες  και εξοπλισμό που προσδίδουν χρήσιμες ικανότητες στους παίχτες.

Οι έμπειροι τεχνικοί και υπεύθυνοι προγραμματισμού της εταιρείας Nexon κάθε μέρα δουλεύουν για την επίλυση κάποιων προβλημάτων των γραφικών (bugs, lag) και τη δημιουργία νέων χαρτών-νέες πίστες- αλλά και διάφορους διαγωνισμούς (event) για όλους τους χρήστες, ανεξάρτητα από την κατάταξη που έχουν. Αρκετές αναβαθμίσεις (update) γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα για ένα καλύτερο Gameplay.

Αν είσαι λάτρης των online πολεμικών παιχνιδιών τότε κάνε εγγραφή (register) και πάρε μέρος στην απόλυτη μάχη ανάμεσα σε άτομα από άλλες χώρες , κάνε τη δικιά σου ομάδα (clan) και πάρε μέρος στη  μάχη!

Τα δέκα πιο δημοφιλή video games

του Θωμά Καραγκούνη

    Σήμερα θα σας παρουσιάσω τη λίστα με τα δέκα πιο δημοφιλή video games όπως δημοσίευσε η DFC Intelligence, ύστερα από μέτρηση της Xfire για τις ώρες παιχνιδιού. Η κατάταξη έγινε σύμφωνα με τον αριθμό των ωρών που παίχτηκε το κάθε παιχνίδι από τους gamers, ο οποίος και παρουσιάζεται δίπλα από τον τίτλο του κάθε παιχνιδιού:

Τίτλος παιχνιδιού                               Ώρες

1. League of Legends                         1.292.502.456
2. World of Warcraft                             622.378.909
3. Minecraft                                              371.635.651
4. Heroes of Newerth                            184.520.156
5. Diablo III                                              172.907.605
6. Battlefield 3                                           171.852.550
7. Maplestory                                           165.503.651
8. Starcraft II                                            163.980.293
9. World of Tanks                                     145.702.931
10. Call of Duty: Modern Warfare 3  126.754.082

Όπως παρατηρούμε το γνωστό ο LoL, ξεπέρασε το WoW και μάλιστα, με εντυπωσιακά νούμερα.

Παρουσίαση του PlayStation4

 του Δημητρίου Αναδολού

    Στο τεύχος αυτό θα παρουσιάσουμε την πολυσυζητημένη κονσόλα παιχνιδιού PlayStation 4 (PS4).

  Άμεσο παιχνίδι και cloud gaming

   Στόχος της Sony είναι να μειώσει το χρόνο που χρειάζεται κανείς για να ανοίξει το PS4 και να αρχίσει το παιχνίδι από τη στιγμή που θα καθίσει μπροστά στην τηλεόραση του. Γι’ αυτό το λόγο, με το πάτημα του power button από το τηλεχειριστήριο το PS4 θα μπορεί να μπει αυτόματα σε mode αναμονής (μηδαμινή ενεργειακή κατανάλωση) και ο χρήστης θα μπορεί να συνεχίσει ακριβώς από το σημείο που σταμάτησε όποτε επιθυμεί. Επιπλέον, θα είναι δυνατό να ανοίξει άλλες εφαρμογές (π.χ. web browser) χωρίς να κλείσει το παιχνίδι του.

Οι παραπάνω λειτουργίες υποβοηθώνται από ένα δεύτερο επεξεργαστή που βρίσκεται μέσα στο PS4 και εκτελεί αποκλειστικά background διαδικασίες, όπως downloading και εγκατάσταση των διάφορων updates όταν η κονσόλα βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής ή ακόμη και όταν παίζεται ένα παιχνίδι.

   Σε ό,τι αφορά το cloud gaming εδώ έρχεται η υπηρεσία Gaikai (εξαγοράστηκε πέρυσι από τη Sony) η οποία θα προσφέρει στον gamer τη δυνατότητα να παίζει οτιδήποτε επιθυμεί άμεσα χωρίς να περιμένει να ολοκληρωθεί το download, με τους τίτλους να είναι όλοι διαθέσιμοι δωρεάν για δοκιμή. Ακόμη, η υπηρεσία Gaikai θα προσφέρει μετέπειτα και όλα τα παιχνίδια από τα PS1, PS2 και PS3, αφού (δυστυχώς) το PS4 δεν θα υποστηρίζει τους τίτλους των παλαιότερων κονσολών. Πάντως, θα δέχεται κανονικά τα μεταχειρισμένα παιχνίδια (ευτυχώς).

 Περιβάλλον

    Το περιβάλλον του PS4 έχει επανασχεδιαστεί στη λογική του PlayStation Network, με μπάρα ειδοποιήσεων στην κορυφή της οθόνης και μεγάλο βάρος στις λειτουργίες διαμοιρασμού (sharing) και το social gaming, έτσι ώστε όλα να βρίσκονται ένα κλικ μακριά.

 Παιχνίδια

   Όπως είναι λογικό, ένα μεγάλο μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε στα παιχνίδια και ανακοινώθηκαν τα Knack, Killzone: Shadow Fall, Drive Club, inFamous: Second Son, The Witness και Deep Down, ενώ οι Square Enix και Capcom βρήκαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις νέες gaming engines για το PS4 (Luminous και Panta Rhei αντίστοιχα). Επίσης, η Blizzard ανακοίνωσε ότι το Diablo III θα κυκλοφορήσει για το PS4 (ιστορική στιγμή για ένα κατ’ εξοχήν PC game να μεταφέρεται σε παιχνιδοκονσόλα), ενώ παρουσιάστηκαν νέα trailers για τα Destiny (Activision) και Watch Dogs που επίσης θα υποστηρίζονται από το PS4. Και κάτι ακόμα: η Square Enix ανακοίνωσε ότι θα…ανακοινώσει νέο Final Fantasy στην E3 2013! Συνολικά, περισσότεροι από 150 developers θα συνεργαστούν με τη Sony για να φέρουν παιχνίδια για το PS4, με τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας gaming να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς.

Dual Shock 4

  ps4-inner_10 (1)Για το τέλος της αναφοράς μας  αφήσαμε το κουμπί Share, με το πάτημα του οποίου ενεργοποιούνται διάφορες “κοινωνικές” λειτουργίες ανάλογα με το τι κάνει ο χρήστης εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, μπορεί να πατήσει το Share για να δηλώσει στους φίλους του ότι είναι online, να επικοινωνήσει και να παρακολουθήσει το παιχνίδι τους ζωντανά. Σε συνδυασμό με το μόνιμα ανοικτό σύστημα συμπίεσης/αποσυμπίεσης video του PlayStation 4, θα είναι εφικτό να μοιράζεται screenshots ή μικρά video clips μέσω των κοινωνικών δικτύων ή του PlayStation Network τη στιγμή που βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι! Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι έχετε “κολλήσει” σε ένα σημείο κάποιου παιχνιδιού και άμεσα αποστέλλετε ένα video ή μια εικόνα για να ζητήσετε τη βοήθεια της κοινότητας.

Παρουσίαση του DARK-ORBIT

 Του  Αθανάσιου Μπαμπαλή (Gamer)

 Το Dark Orbit είναι ένα διαστημικό παιχνίδι για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, του διαστήματος και του γαλαξιακού κόσμου. Είναι ένα από τα κορυφαία online multi-player games ( διαδικτυακά παιχνίδια πολλαπλών παιχτών ) το οποίο είναι δημοφιλές σε άτομα ηλικίας 10 έως 22 χρόνων (κατά μέσον όρο) και έχει γίνει ακόμα πιο διάσημο τα τελευταία 5 χρόνια.

    Οι δημιουργοί του παιχνιδιού – οι υπάλληλοι της εταιρείας BIGPOINT έχουν ανανεώσει και έχουν κάνει διάφορες προσθέσεις στο παιχνίδι σε σχέση με τα γραφικά όσο και με τα διάφορα event που οργανώνονται σε ειδικές περιστάσεις και χρονικές περιόδους κάθε χρόνο.

    Για να αρχίσει ένας αρχάριος , πρέπει να περάσει μια μικρή βασική εκπαίδευση που τον πληροφορεί για το τι και πως θα κάνει στο παιχνίδι. Υπάρχουν ποικίλες επιλογές διαστημικών σκαφών , τα οποία πρόσφατα ανανεώθηκαν με επιπρόσθετες επιλογές και νέα αντικείμενα , καθώς και λίγες μικρές αφαιρέσεις κάποιων αντικειμένων και σκαφών. Ο κάθε παίχτης μπορεί μα διαλέξει μία από τις 3 εταιρείες στο παιχνίδι (EIC,MMO,VRU) , για να γίνει μέλος της και σκοπός του είναι να σκοτώσει όσο πιο πολλούς εξωγήινους οι οποίοι είναι κοινοί εχθροί για όλες τις εταιρείες και επίσης σκοπός του είναι να σκοτώσει όσο πιο πολλούς παίχτες των αντιπάλων εταιρειών , αυξάνοντας έτσι τους πόντους τιμής και εμπειρίας του , ώστε να αναδειχθεί κορυφαίος παίχτης.

    Όλα αυτά διαδραματίζονται στο απέραντο διάστημα , σε διάφορους χάρτες για κάθε εταιρεία (φιλικοί χάρτες) και κοινούς χάρτες ,όπως οι χάρτες  PvP (Player Versus Player) και ο χάρτης των πειρατών, ο χάρτης Low.Χρησιμοποιώντας την προηγμένη διαστημική τεχνολογία τόσο των σκαφών όσο και των ρομποτικών σκαφών (CPU) και αντικειμένων , ο κάθε παίχτης μπορεί να αναβαθμίσει τις ιδιότητες του σκάφους του, των λέιζερ και των πυραύλων που χρησιμοποιεί ενάντια στους εχθρούς , αλλά και τις ιδιότητες του γενικά με Log αρχεία(Διαστημική τεχνολογία ανάπτυξης επιστημονικών ιδιοτήτων ενός υλικού).

   Τα υλικά μπορούν να αγοραστούν είτε με χρήματα του παιχνιδιού (Credits) είτε με πίστωση (Μονάδες:Uridium). Τα γραφικά όπως και η ανάλυση είναι υψηλά και ανανεώνονται τακτικά. Η εμπειρία στο παιχνίδι είναι σα να ζεις στο μακρινό μέλλον κυνηγώντας εχθρούς στο διάστημα με το υψηλής και προηγμένης τεχνολογίας σκάφος σου! Εάν είσαι κάποιος που αγαπά τα διαστημικά ταξίδια και τις διαδικτυακές μάχες, μην περιμένεις άλλο! Συνδέσου και ζήσε την απόλυτη διαστημική περιπέτεια! Μπες και πάρε μέρος στην μάχη…   Gameplay Video

Top