Οικολογική καταστροφή στην Αυστραλία

ΑΠΟ: Καμπούρη Μαρία - Ιαν• 23•20

Τον γύρο του κόσμου κάνει η πυρκαγιά στην Αυστραλία σοκάροντας ολόκληρο τον πλανήτη. Οι πυρκαγιές κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας μαίνονται εδώ και μήνες , με τον καπνό να ωθείται προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.  Η NASA ανέφερε ότι το νέφος καπνού από τις φωτιές της Πρωτοχρονιάς έχει ήδη διασχίσει τη Νότια Αμερική και μετακινήθηκε, φτάνοντας «στα μισά της γης» μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. Εκατοντάδες πυρκαγιές έχουν καεί στην Αυστραλία σκοτώνοντας τουλάχιστον 28 άτομα, καταστρέφοντας περισσότερα από 2.000 σπίτια και εξαφανίζοντας μισό δισ. νεκρά ζώα. Υπολογίζεται ότι από τις 8 Σεπτεμβρίου που ξέσπασαν οι πρώτες πυρκαγιές έως σήμερα, έχει απανθρακωθεί επιφάνεια που αντιστοιχεί σε έκταση διπλάσια από αυτή του Βελγίου.

Ενδεικτικό είναι ότι το 30% του οικοσυστήματος των κοάλα, του ζώου-εμβλήματος της Αυστραλίας, έχει εξαφανιστεί. Οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές πλήττουν τη χώρα που αποτελεί «σπίτι» για 244 είδη ζώων, μεταξύ αυτών και τα κοάλα, τα οποία δεν απαντώνται πουθενά αλλού σε όλο τον κόσμο. Η Αυστραλία κατέχει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ, εκείνο του υψηλότερου ποσοστού γηγενών θηλαστικών που εξαφανίζονται σταθερά τα τελευταία 200 χρόνια.

[ youtube Iaxc2RuRnCQ ]

[ youtube HT9lBjuiTD8 ]

 

One Comment

  1. Ο/Η ernest goduni λέει:

    Κρίμα για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους.Παρ’όλα αυτά πολύ χρήσιμες πληροφορίες για να μαθαίνουμε τι γίνεται στην πατρίδα μας.

Σχολιάστε

Top