Bullying!

ΑΠΟ: Πατούνα Άννα - Δεκ• 02•14

To bullying  είναι μια επιθετική συμπεριφορά, η οποία δεν συμβαίνει μόνο στο χώρο του σχολείου αλλά και στον εργασιακό χώρο ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σκοπός του bullying είναι ο σωματικός και ψυχικός εκφοβισμός του ατόμου ή μιας ομάδας ατόμων και  μπορεί να λάβει ποικίλες μορφές. Πιο συγκεκριμένα τη σωματική , τη λεκτική , τη σεξουαλική και την ηλεκτρονική

Ο σωματικός εκφοβισμός είναι τα χτυπήματα, τα σπρωξίματα, οι κλωτσιές. Ο λεκτικός εκφοβισμός είναι η κοροίδια, οι διακρίσεις, τα σεξουαλικά υπονοούμενα κτλ. Ο κοινωνικός εκφοβισμός είναι η διάδοση φημών, η καταστροφή προσωπικών αντικειμένων κτλ. . Ο σεξουαλικός εκφοβισμός περιλαμβάνει ανεπιθύμητα αγγίγματα, απειλές, προσβλητικά γράμματα και εικόνες, αλλά και προσβλητικά μηνύματα με πονηρό περιεχόμενο χωρίς τη θέληση του παιδιού στο οποίο απευθύνονται. Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός λαμβάνει χώρα στο διαδίκτυο και κυρίως μέσω μηνυμάτων .

Τα άτομα που ασκούν εκφοβισμό είναι οι ίδιοι τρομοκρατημένοι, και παρενοχλούν τους άλλους για να κρύψουν τα δικά τους συναισθήματα. Το αληθινό πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η διαφορετικότητα του θύματος αλλά του ίδιου του θύτη! Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τον εαυτό μας και δεν πρέπει να αφήνουμε τον εκφοβισμό να μας καταβάλει.

Αν δέχεστε τέτοια συμπεριφορά, θα πρέπει να γνωρίζεται πως δεν φταίτε εσείς.

Για να αντιμετωπίσετε μια τέτοια συμπεριφορά μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:

 

1.Μην το κρατάτε μυστικό. Πείτε το σε κάποιον μεγαλύτερο.

2. Όταν δέχεστε τέτοια συμπεριφορά μείνετε ήρεμοι.

3. Αγνόησε αυτούς που σας εκφοβίζουν.

4. Γίνετε μέλη μιας ομάδας.

5. Μην αντεπιτίθεστε.

BULLIYNG=NOT COOL

5 Comments

  1. Ο/Η Αναγνώστη Ζωή λέει:

    Πολύ καλό άρθρο, είναι χρήσιμο και σχετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και ήταν καλό που εστίασες πάνω σε αυτό, πληροφορώντας με αυτόν τον τρόπο τους επισκέπτες τι είδους bullying υπάρχουν και με ποιους τρόπους μπορούν να το αντιμετωπίσουν !!

  2. Ο/Η Αρβανίτου Ελπίδα λέει:

    Άννα το άρθρο σου είναι αρκετά καλό, είναι πολύ χρήσιμο που ενημέρωσες τους νέους σχετικά με ένα θέμα που συμβαίνει σε όλα τα σχολεία!

  3. Ο/Η Άννα Καΐκη λέει:

    Το άρθρο είναι εξαιρετικό ! Μέσα από αυτό ο κάθε μαθητής μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με το Bullying και τον τρόπο αντιμετώπισης σε περίπτωση που κάποιος μαθητής πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού !!!!

  4. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΖΟΥΝΤΑ λέει:

    Το Bullying δυστυχώς έχει αρχίσει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στα σχολεία μας! Η ενημέρωση των μαθητών αλλά και η κινητοποίηση των δασκάλων και των γονιών είναι σημαντική.
    Μπράβο Αννα!

  5. Ο/Η Αφροδίτη Μπούζη λέει:

    Πολύ καλό άρθρο,Μπράβο!

Σχολιάστε

Top