Πρόγραμμα εβδομαδιαίων ταινιών

ΑΠΟ: Σταματης Γερογιαννης - Ιαν• 13•15

Παλλάς

«Eβδομος Γιος


Υπόθεση:

Μια σκοτεινή περιπέτεια φαντασίας και μαγείας στα χνάρια του Χάρι Πότερ έρχεται αυτή τη σεζόν, για να ενθουσιάσει το κοινό που αρέσκεται στις εντυπωσιακές οπτικά και σεναριακά μπλοκμπάστερ ταινίες από τον γνώριμο στο κοινό, Ρώσο σκηνοθέτη, Σεργκέι Μποντρόφ.

Η νέα υπερπαραγωγή βασίζεται στα σκοτεινά παραμύθια του Τζόζεφ Ντιλέινι, SPOOK’S APPRENTICE, με πρωταγωνιστές τους Τζεφ Μπρίτζες, Τζούλιαν Μουρ, Κιτ Χάριγκτον και Μπεν Μπαρνς.

Ένα νεαρό παιδί που βλέπει πράγματα που οι άλλοι δεν βλέπουν, θα μαθητεύσει στο πλευρό ενός μάγου, ώστε να επιτύχει αυτό που δεν κατάφερε κανένας άλλος: να μάθει να αντιμετωπίζει επιτυχώς το κακό που ενσαρκώνει η μάγισσα Τζούλιαν Μουρ σε μια δύσκολη μάχη, ανάμεσα στις δυνάμεις του υπερφυσικού κι εκείνες του ανθρώπινου είδους.

Αίθουσα: 2  // Ώρες Προβολής: 22:30

 

 

Hobbit:

Υπόθεση:

Ο βραβευμένος με Όσκαρ® Πίτερ Τζάκσον επιστρέφει με την ταινία ΧΟΜΠΙΤ: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΤΡΑΤΩΝ, η οποία αποτελεί το φινάλε της επικής τριλογίας, βασισμένης στο δημοφιλές αριστούργημα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, ΧΟΜΠΙΤ.

Με την ανάκτηση του Βασίλειου των Νάνων από τον δράκο Νοσφιστή, ο Μπίλμπο και οι δεκατρείς Νάνοι έχουν άθελά τους συμβάλλει στην εξάπλωση μιας φονικής δύναμης. Ο εξοργισμένος Νοσφιστής επιτίθεται στους ανυπεράσπιστους κατοίκους της Λιμνούπολης. Παράλληλα, κυριευμένος από το πάθος του για πλούτο, ο Θόριν Δρύασπις βάζει τον θησαυρό πάνω από την τιμή και τους φίλους του.

Παραμονεύουν όμως μεγαλύτεροι κίνδυνοι, τους οποίους γνωρίζει μόνο ο Γκάνταλφ…. Ο μεγάλος εχθρός τους, Σάουρον, έχει στείλει λεγεώνες από Όρκς για να επιτεθούν στο Βουνό της Μοναξιάς. Η φυλή των Νάνων, τα Ξωτικά και οι Άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν είτε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, είτε να καταστραφούν. Ο Μπίλμπο θα πρέπει να πολεμήσει τόσο για τη ζωή του, όσο και για των συντρόφων του, στην επική Μάχη των Πέντε Στρατών, καθώς το μέλλον της Μέσης Γης παραμένει αβέβαιο.

Η ταινία αποτελεί τον επικό επίλογο στις περιπέτειες των Μπίλμπο Μπάγκινς (Μάρτιν Φρίμαν), Θόριν Δρύασπις (Ρίτσαρντ Άρμιτατζ) και των Νάνων. Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Γκάνταλφ και δίνει τη δική του μάχη μαζί με τους Εβάντζελιν Λίλι, Λουκ Έβανς, Λι Πέις, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέιμς Νέσμπιτ, Κεν Σκοτ, Στίβεν Φράι. Το πλούσιο καστ πλαισιώνουν ακόμα οι Κέιτ Μπλάνσετ, Ίαν Χολμ, Κρίστοφερ Λι, Χιούγκο Γουίβινγκ και Ορλάντο Μπλουμ.

Αίθουσα: 4  // Ώρες Προβολής: 19:30

The woman in black 2

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, μια ομάδα Λονδρέζων μαθητών, με επικεφαλής την διευθύντριά τους Τζιν Χογκ και τη νεαρή δασκάλα Ιβ Πάρκινς, εγκαταλείπουν το Λονδίνο με προορισμό την περίφημη ερειπωμένη βίλα Ελ Μαρς, στα ανεμοδαρμένα αλμυρά έλη του Nine Lives Causeway. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, σε ένα έρημο αγροτικό χωριό της Μεγάλης Βρετανίας, η παρουσία τους θα ξεσηκώσει μια κακόβουλη δύναμη με εκδικητικό πνεύμα. Ο ανατριχιαστικός ήχος μιας καρέκλας που τρίζει, το αρχαίο γραμμόφωνο με τις εξωπραγματικές μελωδίες, τα στοιχειωμένα όνειρα που μοιάζουν τρομακτικά αληθινά, οι σκοτεινές σκιές τα βράδια και το κακόβουλο πνεύμα που τους καταδιώκει θα κάνουν δύσκολη τη ζωή των μαθητών, όμως θα μπορέσουν άραγε να ξεφύγουν από τη «Γυναίκα με τα Μαύρα»;

 

            Περιπέτεια στο Αιγαίο

Υπόθεση:

Στην πανέμορφη Κω και τις ελληνικές γαλαζοπράσινες θάλασσες, η Αντριάνα θα γνωρίσει τoν Τόνι, ο οποίος έχει έρθει για διακοπές με την οικογένεια του από την Φινλανδία. Μεταξύ τους, θα αναπτυχθεί ένας νεανικός έρωτας και μια τρυφερή σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης.

Με φόντο το Αιγαίο, τα δύο παιδιά μαζί με τα αδέλφια του Τόνι, Αλέξι και Βέτι, θα μπλεχτούν άθελα τους σε μια επικίνδυνη περιπέτεια: η γοητευτική Αντριάνα έχει πέσει θύμα απαγωγής από μια αδίστακτη σπείρα αρχαιοκάπηλων, που έχει βάλει στο μάτι το χαμένο θησαυρό ενός παλιού θρύλου του νησιού. Τα τρία αγόρια κινούν γη και ουρανό για να σώσουν την Αντριάνα και να βρουν το θησαυρό. Μέσα από αυτή την περιπέτεια στην Ελλάδα, οι σχέσεις των τριών αγοριών θα δυναμώσουν και το ειδύλλιο της Αντριάνας και του Τόνι θα αφήσει μια υπόσχεση για το μέλλον.

Το δημοφιλές ελληνικό καστ αποτελούν η Ιφιγένεια Τζόλα (γνωστή από την πετυχημένη τηλεοπτική σειρά ΤΟ ΝΗΣΙ), η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, η Ναταλία Δραγούμη, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Έφη Παπαθεοδώρου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Αίθουσα: 3  // Ώρες Προβολής: 22:20

Αλύγιστος // Unbroken

Υπόθεση:

Η πάντα ευαίσθητη Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται και πάλι πίσω από το φακό, μετά την ταινία IN THE LAND OF BLOOD AND HONEY. Τώρα, μας μαγεύει με τις σκηνοθετικές επιλογές της, χάρη στο βετεράνο πολέμου κι Ολυμπιονίκη Λούι Ζαμπερίνι, τη ζωή του οποίου αφηγήθηκε η Λόρα Χίλενμπραντ στο μπεστ σέλερ “UNBROKEN: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption”.

Η ταινία, που φέρει τη σεναριακή υπογραφή των αδερφών Κοέν, είναι ένα δράμα που εξιστορεί την περιπέτεια του αθλητή στίβου που εντυπωσίασε, συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς αγώνες και φτάνοντας στη μεγαλύτερη διάκριση. Ο ίδιος άνθρωπος κατόρθωσε να επιβιώσει από αεροπορικό δυστύχημα, επιπλέοντας σε μια σχεδία επί 47 μέρες, πριν τον ανακαλύψουν οι Ιάπωνες και τον στείλουν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, με την επιστροφή του τελικά στην πατρίδα να προκαλεί ρίγη συγκίνησης και ηρωική υποδοχή.

Αίθουσα: 4  // Ώρες Προβολής: 19:45, 22:30

Το Παιχνίδι της Μίμησης

Υπόθεση:

Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή, Άλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας.

Ωστόσο, κανένας δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Ένα πορτραίτο ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣΗΣ είναι το πορτραίτο της ζωής και του έργου ενός αφανή ήρωα, του Άλαν Τιούρινγκ. Οι Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς και Κίρα Νάιτλι πρωταγωνιστούν ανάμεσα σε ένα εξαιρετικό καστ που πλαισιώνουν οι Μάθιου Γκουντ, Μαρκ Στρονγκ, Ρόρι Κινίαρ, Τσαρλς Ντανς, Άλεν Λιτς και Μάθιου Μπερντ.

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ, υποψήφιος για BAFTA το 2012 για το ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ, σκηνοθετεί σε σενάριο του Γκράχαμ Μουρ. Στη διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκεται ο Όσκαρ Φάουρα (THE IMPOSSIBLE), στο μοντάζ ο Γουίλιαμ Γκόλντενμπεργκ (Όσκαρ για το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ARGO), στο σχεδιασμό παραγωγής η Μαρία Τζίρκοβιτς (ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ SMILEY), στα κοστούμια ο Σάμι Σέλντον Ντίφερ (KICK-ASS), στο μακιγιάζ η Ιβάνα Πρίμορακ (ANNA KARENINA), ενώ τη μουσική υπογράφει ο Αλεξάντρ Ντεπλά.

Η ταινία γυρίστηκε στην Αγγλία για οκτώ εβδομάδες σε διάφορες τοποθεσίες, όπως σε μία Βικτωριανή έπαυλη όπου έζησε ο Ίαν Φλέμινγκ, στο σταθμό King’s Cross, στη Σχολή Σέρμπορν όπου φοίτησε ο Τιούρινγκ, καθώς και στο ίδιο το κέντρο στο οποίο έσπασε ο κώδικας, το πάρκο Μπλέτσλι.

Αίθουσα: 1  // Ώρες Προβολής: 20:00, 22:25

METROPOL

TAKEN 3

O Λίαμ Νίσον επιστρέφει στον ρόλο του πρώην μυστικού πράκτορα, Μπράιν Μιλς, η προσπάθεια του οποίου για επανένωση με την πρώην σύζυγό του διεκόπη βίαια, μετά τη στυγερή δολοφονία της. Γεμάτος οργή, και κατηγορούμενος για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει, προσπαθεί αυτή τη φορά να αποφύγει την ανελέητη καταδίωξη της CIA, του FBI και της αστυνομίας. Για τελευταία φορά, ο Μιλς πρέπει να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους, να αποδώσει τη δικαιοσύνη με τον δικό του, ξεχωριστό, τρόπο και να προστατεύσει τον μοναδικό άνθρωπο που έχει σημασία πια γι’ αυτόν – την κόρη του…

Ώρες Έναρξης : 20:00, 22:30

INTO THE WOODS

Ένας φούρναρης και η γυναίκα του μαθαίνουν ότι τους έχει καταραστεί μια μάγισσα να μην αποκτήσουν παιδιά. Αποφασισμένοι να λύσουν την κατάρα, πηγαίνουν μέσα στο δάσος, ώστε να βρουν όλα τα αντικείμενα που χρειάζονται για να σπάσει η κατάρα και να αντιμετωπίσουν τη σατανική μάγισσα. Σε αυτό το ταξίδι θα συναντήσουν διάφορους ήρωες γνωστών παραμυθιών, όπως τη Σταχτοπούτα, την Κοκκινοσκουφίτσα, τη Ραπουνζέλ και το Τζακ της Φασολιάς…

Ώρες Έναρξης : 19:30, 22:00

ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ

Ένα έργο για έναν σύζυγο που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν από μηχανής αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα με αδυναμία στα παιδιά από το εξωτερικό. Είναι, επίσης, ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται…

Ώρες Έναρξης : 20:30

Η ΤΙΝΚΕΡΜΠΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ

Η σκανταλιάρα και γενναία νεράιδα Φλώρα πιάνει φιλίες με ένα μυστηριώδες πλάσμα, γνωστό ως το Τέρας του Ποτέ. Ενώ η Τίνκερμπελ και οι υπόλοιπες νεράιδες δεν είναι και πολύ σίγουρες ότι το Τέρας θα ταιριάξει με το Καταφύγιο των Νεραϊδών, οι Επίλεκτοι Ανιχνευτές αποφασίζουν να αιχμαλωτίσουν το τέρας πριν καταστρέψει τη χώρα τους. Η Φλώρα πρέπει να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο ένστικτο της και να επέμβει, έχοντας στο πλευρό της τις αγαπημένες της φίλες…

Ώρες Έναρξης : 17:00 στα ελληνικά μόνο Σάββατο και Κυριακή

One Comment

  1. Ο/Η MissMilly λέει:

    Μπράβο σου Σταμάτη !!! Πολυ ωραιο να μας ενημερώνεις σχετικά με τις κινηματογραφικές προβολές!! Θα δω κάποια στιγμή μια από τις ταινίες που έχασα στις χειμερινές προβολές ! :)

Σχολιάστε

Top