Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού:Παράλληλες Δράσεις

ΑΠΟ: Άννα Καΐκη - Οκτ• 26•14

Στο Γενικό Λύκειο Ιαλυσού, την Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν κάποιες παράλληλες δράσεις που στόχο είχαν να μας ευαισθητοποιήσουν σε θέματα διαφορετικότητας.

Η ήμερα ξεκίνησε με τους μαθητές όλων των τάξεων συγκεντρωμένους στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας όπου  ο κ. Σταματιάδης Γεώργιος, απόφοιτος ιατρικής Κρήτης, μας μίλησε για το “Doping”, μας παρουσίασε όλες τις βλαβερές συνέπειες από την χρήση φαρμάκων στον αθλητισμό και στην συνέχεια απάντησε σε πολλές απορίες μας. Ο κ. Σταματιάδης Γεώργιος,  φοίτησε στο Γενικό Λύκειο κατά το σχολικό έτος 2004-2006 και έδειξε μεγάλη προθυμία να παραστεί στο σχολείο μέτα από πρόσκληση της Διευθύντριας κας Κωνσταντοπούλου Μαρίας.

Παρακάτω παρατίθεται η παρουσίαση για το «Doping»


Στην συνέχεια, οι μαθητές μοιραστήκαν σε διάφορα αθλήματα, στα οποία είχαν δηλώσει αρχικά  συμμετοχή. Κάποιοι άλλοι ανέλαβαν να υποστηρίξουν τις δράσεις συντάσσοντας μικρές γραμματείες για κάθε άθλημα και κάποιοι άλλοι ανέλαβαν την δημοσιογραφική κάλυψη των δράσεων.

Παράλληλα με τα αθλήματα, μία ομάδα παιδιών διαφόρων τάξεων, δήλωσε συμμετοχή στην προβολή ταινίας που αφορούσε την διαφορετικότητα. Μας πρόβαλαν στον χώρο του εργαστηρίου Πληροφορικής ,την ταινία μικρού μήκους  «Σάμουρε» με σκοπό  να μας ευαισθητοποιήσουν και να μας ενημερώσουν  για το θέμα της διαφορετικότητας και τις συγκρούσεις που προκαλεί αυτή σε μια κλειστή κοινωνία. Ακολούθησε συζήτηση, παρέα με τις καθηγήτριες του σχολείου μας κας Κιούση Δήμητρας, κας Τσέκου Βασιλικής,κας Παρμπή Κωνσταντίνας και κας Αφεντούλη Ειρήνης.

Έπειτα ακολούθησε καλλιτεχνική έκφραση με σκίτσα στο άιθριο του σχολείου. Μαθήτριες με καλλιετεχνικές ανησυχίες έδωσαν το δικό τους μήνυμα εμπνευσμένο από το μότο της ημέρας «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Η μέρα αυτή ήταν γεμάτη εκπλήξεις για τους μαθητές ! Άφησε σε όλους  πολύ καλές εντυπώσεις  όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσαν οι μαθητές !

 

One Comment

  1. Ο/Η leal λέει:

    Καταπληκτική εργασία , προσεγμένη , με πολύ καλό περιεχόμενο.Συγχαρητήρια στη μαθήτρια που το επιμελήθηκε!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Top