Ο κίνδυνος των ναρκωτικών ουσιών

ΑΠΟ: Πατούνα Άννα - Φεβ• 17•15

Τα ναρκωτικά διαδόθηκαν ευρέως το 1960. Σήμερα εκτιμάται ότι 208 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών. Σύμφωνα με έρευνες τα ναρκωτικά μπορούν πολύ γρήγορα να αλλάξουν δραματικά τον εγκέφαλο. Σχεδόν πάντα  οι χρήστες ναρκωτικών ξεκινούν παίρνοντας τις ουσίες αυτές περιστασιακά και με τη θέληση τους   στη συνέχεια όμως συνήθεια και εμμονή.Μια μικρή ποσότητα δρα ως διεγερτικό  (αυξάνει την δραστηριότητα). Μια μεγαλύτερη  ποσότητα  δρα   ως ηρεμιστικό (μειώνει τη δραστηριότητα). Μια ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα ενεργεί  ως  δηλητήριο και μπορεί να σκοτώσει! Ένα ψέμα που λέγεται είναι πως τα ναρκωτικά θα κάνουν το άτομο πιο δημιουργικό. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Τα ναρκωτικά κάνουν το άτομο  πιο αργό και πιο χαζό και του προκαλούν αποτυχίες στη ζωή. Τελικά τα ναρκωτικά καταστρέφουν κάθε ίχνος δημιουργικότητας του ατόμου.

    Προειδοποιητικά σημάδια:

1) Περίοδοι υπνηλίας και ληθάργου

2) Αλλαγή στην όρεξη

3) Κενά μνήμης και αφηρημάδα  

4) Ρίγη

5) Ασυνήθιστα μικρές ή μεγάλες κόρες ματιών

6) Τραύλισμα

7) Έλκη γύρω από τι μύτη και συνεχές φτάρνισμα.

Ο εθισμός στη ηρωίνη θεραπεύεται μερικές φορές με απότομη διακοπή της  λήψης και με τη χρήση μεθαδόνης για να ανακουφίσει τα συμπτώματα στέρησης. Υπάρχουν πολλά είδη ναρκωτικών: Ηρωίνη,  Έκσταση, Μαριχουάνα, LSD, Κοκαΐνη και κρακ κοκαΐνης. Εισπνεόμενα ναρκωτικά κ.τ.λ. Τα πιο σκληρά ναρκωτικά είναι η ηρωίνη, κοκαίινη, LSD, αμφεταμίνες, βαρβιτουρικά.

Μην εμπλακείτε στα ναρκωτικά δεν ΑΞΙΖΕΙ !

One Comment

  1. Ο/Η maria λέει:

    Υπέροχη δουλειά!!Με βοηθήσατε αρκετά να καταλάβω την σοβαρότητα της κατάστασης αυτής και ελπίζω να μην υπάρξει παιδί που να εμπλακεί με αυτά.

Σχολιάστε

Top