25ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2015 και 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2015

ΑΠΟ: Ραφαελα Κυπριωτη - Φεβ• 10•15

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) διοργανώνει:

  • Τον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου, όπου αφορά τάξεις όλων των γενικών Λυκείων της χώρας.
  • Τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου, όπου αφορά τάξεις των Γυμνασίων της χώρας.
  1. Και οι δύο διαγωνισμοί θα διεξανθούν στις 07 Μαρτίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30 π.μ..
  2. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο σχολείο τους, μέχρι την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015.
  3. Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια τρεις  ώρες για τους μαθητές Γενικού Λυκείου και δύο ώρες για τους μαθητές Γυμνασίου.  Τις τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων θα συγκροτήσουν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους και τα τοπικά παραρτήματα, όπου αυτά υπάρχουν.
  4.  Η εξεταστέα ύλη για την Α΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη. Για τη Β΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικής Παιδείας και της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής και όσο αφορά την Γ΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης της τάξης αυτής.
  5. Οι μαθητές μπορούν να έχουν μαζί τους υπολογιστή τσέπης, αλλά όχι κινητό τηλέφωνο καθώς απαγορεύεται η χρήση του κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Όσο αφορά τους μαθητές της Γ΄ Γενικού Λυκείου:

  1. Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο 07 Μαρτίου 2015, 9:30 π.μ. – 12:30 μ.μ, στα τοπικά εξεταστικά κέντρα.
  2. Η δεύτερη φάση, στην οποία θα πάρουν μέρος οι μαθητές με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες της πρώτης φάσης, θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, 9:30 π.μ.- 12:30 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο χώρο του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος (Ναβαρίνου 13α, Αθήνα).
  3. Η εξεταστέα ύλη στη δεύτερη φάση θα είναι η διδακτέα ύλη Φυσικής Γενικής Παιδείας και της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών/Κατεύθυνσης της Α΄, της Β΄ και της Γ΄ Γενικού Λυκείου και τα θέματα θα είναι μεγαλύτερης δυσκολίας από εκείνα της πρώτης φάσης.
  4. Οι πέντε πρώτοι μαθητές της δεύτερης φάσης θα συγκροτήσουν την Εθνική Ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2015, στην πόλη Mumbai της Ινδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Διεύθυνση του σχολείου.

Σχολιάστε

Top