«Ο γέρος και η θάλασσα» του Χέμινγουεϊ σε ένα καταπληκτικό animation

ΑΠΟ: Δήμητρα Κιούση - Μαρ• 31•15

Εντυπωσιάστηκα από την εικόνα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Η ταινία υπάρχει στο διαδίκτυο με ελληνικούς υπότιτλους, αλλά δεν έχει καλή ανάλυση, οπότε σας προτείνω να δείτε αυτήν με τους αγγλικούς.

Ο Αλεξάντερ Πετρόφ (Alexander Petrov), είναι κινηματογραφιστής animation ταινιών μικρού μήκους και  δημιουργός της νουβέλας του Ernest Hemingway, «Ο γέρος και η θάλασσα». Οι δημιουργίες του έχουν αποσπάσει πλήθος βραβείων. Ο Al.Petrov κατέχει ιδιαίτερη και περίοπτη θέση στο ρωσικό animation. Η τεχνική που χρησιμοποιεί με εντυπωσιακό τρόπο, είναι η ζωγραφική (κραγιόνια παστέλ και λάδι) πάνω σε επιφάνειες γυαλιού. Ο Πετρόφ υπήρξε μαθητής του Γιούρι Νόρσταϊν(Γιάννης Βασιλειάδης, Animation, Εκδόσεις Αιγόκερως).

Η ταινία του έχει βραβευθεί σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ του είδους, συμπεριλαμβανομένου του Academy Award for Animated Short Film.

Το φιλμ δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στο Μόντρεαλ, διήρκεσε δυόμιση χρόνια και χρηματοδοτήθηκε με κεφάλαια Καναδικών, Ρωσικών και Ιαπωνικών εταιρειών.

Το μυθιστόρημα  του E. Hemingway αφηγείται την ιστορία ενός γέρου ψαρά, που μόνος και αβοήθητος παλεύει απελπισμένα στον ωκεανό, στα ανοιχτά της Κούβας, με έναν τεράστιο ξιφία.

Ολόκληρο το έργο είναι ένα αριστούργημα, είναι ένας κινούμενος πίνακας ζωγραφικής.

Kαι λίγα λόγια για τον Ernest Hemingway:

O Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ (Ernest Miller Hemingway, 21 Ιουλίου 18992 Ιουλίου 1961) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, γνωστός ακόμα και για το δημοσιογραφικό του έργο, με ζωή περιπετειώδη και πολυτάραχη όσο αποτυπώνεται στα βιβλία του. Αποτέλεσε μέλος της αποκαλούμενης «Χαμένης Γενιάς» (Lost Generation) των Αμερικανών λογοτεχνών στο Παρίσι, στις δεκαετίες 1920 και 1930. Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του συγκαταλέγονται Ο Γέρος και η Θάλασσα, Για ποιον χτυπά η καμπάνα και ο Αποχαιρετισμός στα όπλα. Το 1953 τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ, ενώ τον επόμενο χρόνο βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Hernest Hemingay

Ελπίζω να την απολαύσετε!

 

Σχολιάστε

Top