Ρόδος για την ζωή 2015

ΑΠΟ: Θανάσης Γιαννούλης - Ιαν• 29•16

Η εκδήλωση «Ρόδος για την ζωή» διεξάγεται κάθε χρόνο  στην πόλη της Ρόδου με στόχο την συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού για την αγορά ειδικών μηχανημάτων  για την πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου. Κάθε χρόνο αυξάνονται σημαντικά  οι συμμετοχές των εθελοντών, φέτος όμως οι συμμετοχές έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ με την πώληση των μπλουζών να ξεπερνά τις 8.500 αποδεικνύοντας  για άλλη μια φορά την ευαισθητοποίηση  μικρών και μεγάλων.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η αγορά πέντε  μηχανημάτων που αποσκοπούν στην πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου. Οι πέντε δωρεές μηχανημάτων, αφορούσαν ένα ψηφιακό δερματοσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, έναν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για τη σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη, ένα υστεροσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται από τους Γυναικολόγους του Νοσοκομείου για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και τη μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου.

Επιπλέον ένα κολονοσκόπιο για τη διάγνωση του καρκίνου του παχέως εντέρου, και ένα επεμβατικό ρινοφαρυγγολαρυγγοσκόπιο το οποίο διαγιγνώσκει και προλαμβάνει τον καρκίνο του λάρυγγα, ενώ τα έσοδα προκύπτουν από τα μπλουζάκια που πωλούνται, τα οποία φορούν όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση. Ωστόσο, για τη φετινή χρονιά είναι αναγκαία και η δωρεά και ιδιωτών ή εταιρειών, αφού το κόστος είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Φέτος το σχολείο μας με  μαθητές από όλες τις τάξεις και με δική τους πρωτοβουλία να πάρουν μέρος σε αυτήν την εκδήλωση ενισχύοντας την προσπάθεια αυτού του σκοπού.


Σχολιάστε

Top