Η αναγκαιότητα της Γλωσσομάθειας

ΑΠΟ: Κορωναίου Φραγκούλα - Φεβ• 19•16

Η γλωσσομάθεια δηλαδή το να μαθαίνει κανείς και να μιλά πλάι στη δική του μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην εποχή μας.Ιδίως για εμάς τους νέους είναι πολύ σημαντική με την τόσο στενή και έντονη διεθνή επικοινωνία καθώς ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες τουρίστες.Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν ποικίλοι λόγοι που την καθιστούν απαραίτητη.γλωσσομάθεια 1

Πρώτα απ’ όλα η γνώση ξένων γλωσσών μας επιτρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με άλλους λαούς και να επιλύουμε τις μεταξύ μας διαφορές. Γνωρίζουμε τα ήθη και τη νοοτροπία τους και με τον τρόπο αυτό απαλλασσόμαστε από τις προκαταλήψεις και γινόμαστε πιο δεκτικοί σε νέες ιδέες και αντιλήψεις. Μάλιστα μέσα από αυτήν την επαφή συνειδητοποιούμε τη δική μας πολιτισμική ιδιαιτερότητα. Επιπρόσθετα με την πολυγλωσσία διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες καθώς γνωρίζουμε και εξοικειωνόμαστε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους θεώρησης της ζωής .
Χρειάζεται επίσης να σημειωθεί ότι η γλωσσομάθεια συντελεί στην ψυχολογική μας ευημερία και στην ψυχαγωγία μας. Με λίγα λόγια μπορούμε να διαβάζουμε ξένα λογοτεχνικά βιβλία, να βλέπουμε ξένο κινηματογράφο και να κινούμαστε πιο εύκολα στα ταξίδια αναψυχής. Τέλος ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει μία καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση στο πλαίσιο της ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας καθώς και να λαμβάνει υψηλότερες απολαβές.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η αναγκαιότητα να γνωρίζει ο νέος μία ή και περισσότερες ξένες γλώσσες αλλά και η συνειδητοποίηση των κινδύνων που εγκυμονεί η απομυθοποίηση, η υποτίμηση και η υποβάθμιση της εθνικής μας γλώσσας απαιτούν μία υπεύθυνη στάση απέναντι στη γλωσσομάθειας.

Σχολιάστε

Top