8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

ΑΠΟ: Σέλμα Λισκολλάρι - Φεβ• 19•16

Ο 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό της χώρας τους οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ομάδες των δύο η τριών ατόμων.Κάθε ομάδα θα πρέπει να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα ρομπότ το οποίο θα μοιάζει και θα συπεριφέρεται όπως ένας άνθρωπος αθλητής.Οι πιο καλές ομάδες από κάθε χώρα θα πάρουν μέρος στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής  πραγματοποιείται ξεχωριστά για τέσσερα ηλικιακά επίπεδα  (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, και πανεπιστήμιο /κολλέγιο). Κάθε ηλικιακό επίπεδο διαγωνίζεται σε δικό της πρόβλημα και πίστα διαγωνισμού με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας ανάλογα με την ηλικία.

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό να εισάγει την μοντέρνα επιστήμη στις εκπαιδευτικές δραστηριόητες των μαθητών,να διευκολύνει τους μαθητές να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν  τους πνευματικούς τους ορίζοντες, να μάθουν την έννοια της συνεργασίας,να αναπτύξουν τις ικανότητές τους ως προς την δια βίου μάθηση και την αυτο-μόρφωση.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τις αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Σχολιάστε

Top