Ο παππούς και το εγγόνι

 

father-gaec315d26_1920

 

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στο μακρινό δάσος μια οικογένεια που ήταν πολύ φτωχή. Ο παππούς της οικογένειας ήταν άρρωστος αλλά δεν το παραδεχόταν. Ο εγγονός του ο Νίκος αγαπούσε πολύ τον παππού του και προβληματιζόταν για την κατάσταση του.

Μια μέρα, η μητέρα του παιδιού μιλούσε με τον γιατρό και του έλεγε πως δεν φτάνουν τα χρήματα τους για το χειρουργείο του παππού. Όταν το άκουσε αυτό το παιδάκι στεναχωρήθηκε πολύ και είπε: «Μάνα πάω να δουλέψω. Μεγάλωσα πια». Κι ύστερα ο Νίκος πήγε στην πόλη κι αναζητούσε δουλειά. Τότε ήταν που ζήτησε δουλειά σε μια καφετέρια.
Ο Νίκος εξήγησε στο αφεντικό του τον λόγο που ψάχνει δουλειά. Το αφεντικό του ο Γιώργης μόλις άκουσε το παιδί σοκαρίστηκε και του είπε ότι είναι πολύ μικρός για να δουλέψει και ότι θα του δώσει αυτός τα χρήματα για το χειρουργείο. Ο Νίκος αγκάλιασε το αφεντικό του, το ευχαρίστησε, το αποχαιρέτησε κι έφυγε.
Όταν γύρισε στο σπίτι ο μικρός είπε στην μητέρα του ότι συγκέντρωσε τα χρήματα για το χειρουργείο του παππού. Όταν πήγαν τον παππού στο νοσοκομείο το παιδί είδε το αφεντικό του, έτρεξε κατά πάνω του και του γνώρισε τον παππού του. Τότε ο παππούς του είπε: «παιδί μου που ήσουν τόσα χρόνια και μου βασάνιζες την καρδιά;». Ο Γιώργης τον αγκάλιασε και μετά το χειρουργείο πήρε τον παππού στο σπίτι του και τον φρόντιζε.
Κι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

 

Γιάννης Μέτσιος
Αθανασία Χατζησαββίδου

Φωτογραφία: Pixabay

1 σχόλιο στο "Ο παππούς και το εγγόνι"

  1. Μπράβο, παιδιά!

Σχολιάστε

Top