«TIPS ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ» από τον μαθητή Χρυσοβέργη Λευτέρη, Β4

God of war

  Το god of war είναι μια σειρά παιχνιδιών που βασίζονται στην ζωή του Κratos ενός άντρα από τη Σπάρτη. Η μητέρα του τον έδωσε στους θεούς του Ολύμπου, όταν ήταν μικρός, για να τον προστατεύσουν. Ο Κratos είχε δάσκαλο τον Άρη, τον θεό του πολέμου, που τον ανάγκασε να σκοτώσει τη γυναίκα και το παιδί του δεχόμενος έτσι την κατάρα των Θεών. Ο Κratos από τον θυμό του σκότωσε πολλούς θεούς, αλλά ο Δίας τον σκότωσε και η ψυχή του πήγε στον Άδη. Εκεί  πάλεψε με το Θεό του κάτω κόσμου και τον νίκησε. Έπειτα ξαναζωντάνεψε και γύρισε στον πάνω κόσμο, όπου και σκότωσε την Αθηνά και το Δία.

Ωστόσο, ο Κratos ήθελε να ξεφορτωθεί την κατάρα με την οποία ήταν επιβαρυμένος και αυτοκτόνησε. Πήγε πάλι στον Άδη και αφού τον νίκησε ο Άδης σε νέα μονομαχία, τον πήγε στη Νορβηγία. Εκεί συνδέθηκε με μια γυναίκα από την οποία απέκτησε ένα παιδί, τον Ατρέα. Όταν η μητέρα του πέθανε, ο Κratos και ο Ατρέας μπλέχτηκαν σε πολλές περιπέτειες.

 

01

Tips

  • Όταν δείς τον αντίπαλο να κάνει καμία παράξενη κίνηση πάτα κατευθείαν L1 για ασπίδα.
  • Πάτα R1 για να κάνεις πιο γρήγορα επιθέσεις.
  • Όταν ο αντίπαλος είναι τεράστιος, πας όσο πιο μακριά μπορείς για να του πετάξεις το σφυρί πατώντας L2 και μετά R1 ή R2 και μετά για να το ξαναπάρεις πατάς ▲(τρίγωνο).
  • Όσον αφορά στις πανοπλίες, να παίρνεις κυρίως μια που αυξάνει την δύναμη,  την άμυνα και τη ζωή.
  • Το ίδιο ισχύει για το τσεκούρι και για τα σπαθιά που θα πάρεις στην συνέχεια. Επίσης το ίδιο ισχύει για την πανοπλία και το τόξο του Ατρέα.

Assasins creed odyssey

  Το παιχνίδι μας πάει πίσω στο παρελθόν στο 431π.χ., ημερομηνία έναρξης του Πελοποννησιακού πολέμου. Τότε συγκρούονταν μεταξύ τους πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας. Ο άνδρας που πρωταγωνιστούσε ήταν μισθοφόρος και μάχονταν άλλοτε για λογαριασμό της Δηλιακής Συμμαχίας με επικεφαλής την Αθήνα ή για λογαριασμό της Πελοποννησιακής Συμμαχίας με επικεφαλής την Σπάρτη. Ο πατέρας του ήρωα πέταξε αυτόν και τον αδερφό του από τον Ταΰγετο. Έκτοτε κύριος σκοπός του ήρωα ήταν να ξανασυναντήσει την οικογένειά του.

Κάποια γνωστά πρόσωπα που βλέπουμε στο παιχνίδι είναι ο Αλκιβιάδης, ο Ευριπίδης, ο Ηρόδοτος, ο Παυσανίας, ο Περικλής κ.α. Επίσης στο παιχνίδι εμφανίζονται και κάποια γνωστά τέρατα, όπως η Μέδουσα, ο Κύκλωπας και ο Μινώταυρος.

02

Tips

  • Να πάρετε το τόξο του Hades (Άδη) γιατί κάνει τα βέλη να έχουν φωτιά.
  • Την τρίαινα του Ποσειδώνα γιατί με αυτήν μπορείς να αναπνέεις κάτω από το νερό.
  • Να έχεις την πανοπλία του Σπαρτιάτη πολεμιστή.
  • Σημαντικό είναι όταν πάρεις τον Πήγασο να αγοράσεις και το δέρμα του από το helix store με 750 helix credits.
  • Να πάρεις την βάρκα του Άδη (hounds of Hades)

Υπάρχουν και άλλα παιχνίδια που είναι παλιά και δεν έχουν πολύ καλά γραφικά όπως:

Το Titan Quest

Το Zeus:Master Of Olympus

Το Age Of Mythology και άλλα πολλά.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης