Μαθητικό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

IMG_20141209_131411Οι μαθητές της τάξης μας πήραν μέρος σε μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας μαζί με μαθητές  της ΣΤ” τάξης  και από άλλα σχολεία της πόλης. Ήταν μια πολύ αξιόλογη εκδήλωση στην οποία αναπτύξαμε τις απόψεις μας και προτάσεις για βελτίωση της ζωής στην πόλη μας. Η υποδοχή και το ενδιαφέρον των εκπροσώπων του Δήμου ήταν μεγάλη και άκουσαν με προσοχή όλους τους νεαρούς «δημοτικούς συμβούλους». Αυτή ήταν και η πρώτη εκδήλωση για το Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας για το έτος 2014-15. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές από τις προτάσεις που έκαναν εκπρόσωποι των μαθητών της τάξης μας:

…Επίσης στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών δεν έχουν δικαίωμα να απασχολούνται και να φιλοξενούνται τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό είναι πολύ άδικο.

Στο σχολείο μας λείπουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις για να αθλούμαστε και να μαθαίνουμε διάφορα σπορ, γιατί ως γνωστό «νους υγιής εν σώματι υγιή». να υπάρχει χώρος για στίβο, σφαιροβολία, γήπεδο βόλεϋ. Υπάρχει αυλή πίσω από το σχολείο που θα μπορούσατε να την εκμεταλλευτείτε. Κοντά στο σχολείο μας υπάρχει ένα πάρκο, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί οι κούνιες και οι τσουλήθρες. Τώρα έχει μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης μεγάλων παιδιών, τα οποία καπνίζουν, βρίζουν, χτυπιούνται. Θα μπορούσατε να κατασκευάσετε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϋ.

Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να εκφράσουμε τις προτάσεις μας. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ2 ΤΑΞΗΣ

Σχολιάστε

Top