ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ:ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ

(εικόνα από: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

Γράφω αυτό το κείμενο για τους πρόσφυγες, θέλοντας να μάθουν όλοι τι σημαίνει ο όρος «πρόσφυγας» , να γνωρίσουμε τα προβλήματα τους και να σκεφτούμε τρόπους για να τους στηρίξουμε για μια καλύτερη ζωή μακριά από την πατρίδα τους.

Κατά το διεθνές δίκαιο ο όρος πρόσφυγας αναφέρεται σε άτομο το οποίο βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του και έχει δικαιολογημένο φόβο δίωξης εξαιτίας της φυλής, της θρησκείας, της εθνικότητας, της συμμετοχής του σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ή των πολιτικών του πεποιθήσεων  και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα του.

Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα έχει υποδεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων κυρίως από την Συρία λόγω του πολέμου στην χώρα αυτή.

Οι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν πολλά και σημαντικά προβλήματα στην χώρα υποδοχής τους, όπως έλλειψη στέγης, αδυναμία ευρέσεως εργασίας, προβλήματα υγείας. Επίσης αγωνιούν για τις οικογένειες τους που έμειναν πίσω στην πατρίδα τους. Τέλος πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Ως λαός που έχει βιώσει το πρόβλημα της προσφυγιάς, οφείλουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες. Πρέπει να δώσουμε ίσες ευκαιρίες για εργασία, παροχή υπηρεσιών υγείας και πολύ κουράγιο.

Η τραγωδία με την στήριξη όλων μας  μπορεί να γίνει ελπίδα για μία νέα καλύτερη ζωή σε μια νέα πατρίδα.

 

ΑΠΟ: ΜΑΝΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Σχολιάστε

Top