ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ

images

img105ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ

           

            Θυμάμαι όταν πήγαινα κάθε χρόνο στο χωριό μου για διακοπές, ένιωθα ευχαρίστηση καθώς έβλεπα τον ανοιχτόκαρδο παππού και την ευγενική γιαγιά μου. Οι δυο τους πάντα με κέρναγαν σοκολάτες και η γιαγιά μου έφτιαχνε νόστιμα και θρεπτικά γεύματα. Ήταν ανεπανάληπτες και φανταστικές στιγμές που σου μένουν αξέχαστες.

            Το μικρό αλλά πανέμορφο σπίτι τους, χτισμένο εδώ και πολλές δεκαετίες δίπλα στο πυκνό δάσος του χωριού, έφερνε πολλές αναμνήσεις στο νου τους, ευχάριστες και δυσάρεστες. Στην πίσω αυλή ο παππούς είχε φτιάξει μια τσουλήθρα και ένα δεντρόσπιτο για να περνάω ατέλειωτες ώρες τα καλοκαίρια. Επίσης, βοηθούσα τη γιαγιά να μαζέψει τα πεντανόστιμα σταφύλια από την κληματαριά της αυλής και ύστερα αυτή έφτιαχνε με αυτά μια λαχταριστή πίτα που αγαπούσα ιδιαίτερα.

            Μια μέρα, ενώ ο παππούς γυρνούσε κεφάτος από το καφενείο του χωριού, είδε ένα μικρό, χαριτωμένο και ανυπεράσπιστο κουταβάκι το οποίο και μάζεψε χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο σπίτι η γιαγιά το αγάπησε από την πρώτη στιγμή και το φρόντισε καλά γιατί αγαπάει τα ζώα. Τη μέρα εκείνη ένιωσα απερίγραπτη χαρά όταν ξύπνησα και είδα το αξιαγάπητο πλασματάκι στο σαλόνι να προσπαθεί να κατέβει από τον καναπέ. Το βοήθησα και άρχισε να με γλείφει από ευχαρίστηση. Τότε κατάλαβα πως και εγώ αγαπώ τα σκυλιά και θα ένιωθα μεγάλη τιμή και ευτυχία αν γινόμουν ιδιοκτήτρια ενός τέτοιου πλάσματος. Από τότε, κάθε χρόνο που έρχομαι στην επαρχία για τις καλοκαιρινές διακοπές, αφιερώνω πολύ χρόνο στον Μπόμπι.

            Πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ πιο όμορφες διακοπές από αυτές που περνάω με την οικογένειά μου και τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, τον Μπόμπι στην επαρχία. Αν και μεγαλώνω, δεν παύω να αγαπώ την επαρχία και τους παππούδες μου και ανυπομονώ με την ίδια λαχτάρα κάθε χρόνο να πηγαίνω διακοπές στο χωριό.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΧΟΥΜΙΔΟΥ

Σχολιάστε

Top