Τιραμισού

Τιραμισού

 

Υλικά

 

2 philadelphia 200γρ. (τα μεγάλα)

2 φλιτζάνια του τσαγιού άχνη

4 κρόκους

1 Garni

1/2 κον σαβαγιαρ

κακαο σκόνη

λίγο κονιάκ

 

Εκτέλεση

 

Φτιάχνουμε κακάο με 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό,4 κουτάλια σούπας κακάο, 4 κουτάλια σούπας  ζάχαρη άχνη. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε λίγο κονιάκ.

Χτυπάμε το philadelphia στο μίξερ και ρίχνουμε 4 κουτάλια σούπας άχνη, 4 κρόκους και το κάνουμε κρέμα.

 φτιάχνουμε το garni όπως λέει η συνταγή και το ανακατεύουμε με την κρέμα του philadelphia. 

 Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο κακάο και τα κάνουμε μια στρώση στο πιρέξ (τα μισά).

Ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.

Συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση σαβαγιάρ και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα

Από πάνω πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη σε σουρωτήρι

ΑΠΟ:  Ελευθερία Καραμαργιού

Σχολιάστε

Top