Η συνεισφορά του κοινωνικού παντοπωλείου Κορωπίου τις ημέρες των Χριστουγέννων

20181017_KoinonikoPantopoleio

Το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο Κορωπίου εξυπηρετεί, βοηθάει και συνεισφέρει σημαντικά σε οικογένειες και άτομα, που αντιμετωπίζουν κυρίως οικονομικές δυσκολίες και προβλήματα. Τα κυριότερα πράγματα που δωρίζονται είναι τρόφιμα αλλά πολλές φορές υπάρχει και προσφοράπαντοπωλειο προϊόντων πρώτης ανάγκης. Κάθε μήνα περίπου γίνεται διανομή τροφίμων και ειδών παντοπωλείου σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ή ευάλωτες ομάδες. Σκοπός του παντοπωλείου είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών των κατοίκων του δήμου που αντιμετωπίζουν υλικές δυσκολίες.

Οι πόροι από όπου το κοινωνικό παντοπωλείο προμηθεύεται τα απαραίτητα είναι κυρίως από τον προϋπολογισμό του δήμου, από δωρεές τοπικών επιχειρήσεων που προσφέρουν τα προϊόντα τους, από φιλανθρωπικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από χορηγίες και δωρεές ατόμων.

Τα Χριστούγεννα λοιπόν είναι η ιδανική αφορμή, για να γιορτάσουμε την ευαίσθητη και ανθρώπινη πλευρά μας, δωρίζοντας προϊόντα πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους της πόλης μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, καθώς δεν μπορούν όλοι να συμμετέχουν στην γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών λόγω οικονομικών δυσχερειών. Γι’  αυτόν το λόγο καλό θα ήταν, όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν κάτι, όπως τρόφιμα (μακράς διαρκείας π.χ. ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι κ.λπ.) ή προϊόντα καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής ( καθαριστικά, φάρμακα), να βοηθήσουν στο έργο του παντοπωλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο (Οδός: Ανδρούτσου 5) ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά (2106021816)

                             Μαρία Ζούγρα, Γ΄1

 

Σχολιάστε