ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 6 κρόκοι αυγών (να είναι φρέσκα)
- 200 γρ. καπνιστή πανσέτα, σε λεπτές λωρίδες
- Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
- Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100ml ξηρό λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε 4-5 λίτρα αλατισμένο νερό.
- Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και μόλις κάψει ρίχνουμε την πανσέτα για 7 λεπτά, μόλις γίνει λίγο κόκκινη την αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με κρασί. Μόλις ανακατευτεί καλά το μείγμα ρίχνουμε 5-6 κουτ. της σούπας από το ζεστό νερό των ζυμαρικών.
- Ρίχνουμε στο μπολ των κρόκων την πανσέτα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια πιρούνα για 3 λεπτά.
- Εάν η σάλτσα είναι παχύρρευστη και όχι στέρεη είναι έτοιμη.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
Βιολέτα Μπανούση, Γ΄ 1
Μία εκδοχή για την ετυμολογία της είναι ότι την έτρωγαν οι επαναστάτες Καρμποναροι, επειδή κρύβονταν συνέχεια κ ήθελαν κάτι γρήγορο με εύκολα υλικά. Όπως κ να έχει …….αγαπημένη
Την έχω ακούσει και εγώ Μαίρη, ωστόσο πάντα αναρωτιόμουν που έβρισκαν οι φτωχοί ανθρακωρύχοι αυγά και χοιρομέρι…