Καρμπονάρα

karmponara-spaggeti-supersyntages-makaronas-syntagi

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 6 κρόκοι αυγών (να είναι φρέσκα)
  • 200 γρ. καπνιστή πανσέτα, σε λεπτές λωρίδες
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100ml ξηρό λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε 4-5 λίτρα αλατισμένο νερό.
  • Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και μόλις  κάψει ρίχνουμε την πανσέτα για 7 λεπτά, μόλις γίνει λίγο κόκκινη την αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με κρασί. Μόλις ανακατευτεί καλά το μείγμα ρίχνουμε 5-6 κουτ. της σούπας από το ζεστό νερό των ζυμαρικών.
  • Ρίχνουμε στο μπολ των κρόκων την πανσέτα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια πιρούνα για 3 λεπτά.
  • Εάν η σάλτσα είναι παχύρρευστη και όχι στέρεη είναι έτοιμη.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Βιολέτα Μπανούση, Γ΄ 1

2 thoughts on “Καρμπονάρα

Σχολιάστε