Θεματική Εβδομάδα 2018!

2055


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Γυμνάσιο Κορινού η διοργάνωση της θεματικής εβδομάδας με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα & Δράσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας». Πρόκειται για ένα σχετικά νέο θεσμό που για δεύτερη φορά φέτος εφαρμόζεται σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.

 Ο θεσμός της θεματικής εβδομάδας αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και, κατά το τρέχον έτος, εστιάζει σε τέσσερεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων γ) τις έμφυλες ταυτότητες και δ) την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια.

2012 ???????????????????????????????

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2018 διοργανώθηκαν ενημερωτικές δράσεις και δραστηριότητες στους παραπάνω βασικούς άξονες, οι οποίες αφορούσαν κυρίως θέματα διατροφικών συνηθειών και υγιεινής διατροφής, προστατευτικών παραγόντων ενάντια σε κάθε μορφής εθισμό, θέματα σχετικά με τις σωματικές αλλαγές στην εφηβεία και την αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων, καθώς και προσπάθεια διαμόρφωσης κυκλοφοριακής συνείδησης στους μαθητές και τις μαθήτριες.


Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου στηριζόμενος στις καινοτόμες προτάσεις και τη συσσωρευμένη εμπειρία των εκπαιδευτικών αλλά και αξιοποιώντας σχετικό υλικό από το ΙΕΠ σχεδίασε και υλοποίησε ένα πλούσιο πρόγραμμα μαθησιακών δραστηριοτήτων που περιλάμβαναν εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώθηκαν με συζήτηση και προβληματισμό των μαθητών, συζητήσεις στην ομάδα, σύντομα σχέδια εργασίας (project), διαμόρφωση ειδικού χώρου για την εκκόλαψη αυγών, ενώ ολοκληρώθηκε και η τοιχογραφία graffiti σε τμήμα του εσωτερικού τοίχου του περίβολου της αυλής, που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κατερίνας Τσιγκάνου. Επιπλέον, κλήθηκαν εκπρόσωποι φορέων από την ΑΤΡΑΚΤΟ, τη Διεύθυνση Τροχαίας Κατερίνης και την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και να υλοποιήσουν σχετικές βιωματικές δραστηριότητες.

2062 2061 2058 2055 2007 2004

Ειδικότερα:

 Η υπεύθυνη της οργάνωσης ΑΤΡΑΚΤΟΣ κ. Σαββινίδου Σοφία και οι συνεργάτες της οργάνωσαν στην Α’ τάξη το πρόγραμμα «Μαθαίνω να αποδίδω αξία στον εαυτό μου – Είμαι ελεύθερος», ενώ στη Γ’ τάξη παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Αντίσταση στην πίεση των συνομηλίκων», το οποίο εντάσσεται στη θεματική ενότητα Διαπροσωπικές σχέσεις και Εξαρτήσεις.

2027 2023 2020 2028

Η Υπαστυνόμος της Διεύθυνσης Τροχαίας Κατερίνης κ. Σιαμάγκα Βασιλική ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τους τρόπους αποφυγής των τροχαίων ατυχημάτων, την ανάγκη τήρησης του ΚΟΚ και παρουσίασε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

2032 2035

Από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, η κ. Χαραλαμπίδου Μαρία αναφέρθηκε στο ιστορικό και τις δράσεις που αναπτύσσει ο σύλλογος, παρουσίασε ιστορικά στοιχεία για την εμφάνιση και χρήση του ποδηλάτου και στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανάπτυξη της Ποδηλατικής Παιδείας στη χώρα μας τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας από τους ποδηλάτες και έκανε επίδειξη του αναγκαίου εξοπλισμού που πρέπει να έχουν.

2054 2047 ??????????????????????????????? 2044 2041

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια τους προαναφερθέντες εκπροσώπους των φορέων για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του σχολείου και τις πλούσιες εκπαιδευτικές δράσεις που οργάνωσαν για τους μαθητές και μαθήτριές μας, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων της φετινής θεματικής εβδομάδας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Θεματική Εβδομάδα 2018!"

Σχολιάστε

Top