Παρουσίαση προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας

DSC02067

Με συμμετοχή πλήθους μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κορινού η παρουσίαση του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Μετά το Γυμνάσιο, τι;», το οποίο υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018. Το πρόγραμμα συντόνισε η καθηγήτρια της Τεχνολογίας κ. Ζαπουνίδου Χρυσή σε συνεργασία με την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Γκανά Φωτεινή, ενώ στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος συμμετείχαν οι 35 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου.

DSC02068 DSC02064

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αναπτύχθηκαν δράσεις και διερευνήθηκαν οι επιλογές σπουδών των αποφοίτων του γυμνασίου και οι επαγγελματικές προοπτικές που αυτές προσφέρουν. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο ΚΕΣΥΠ και στα Επαγγελματικά Λύκεια της Κατερίνης, όπου οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και να ενημερωθούν για τη λειτουργία και το πρόγραμμα σπουδών των ΕΠΑΛ.

DSC02074 DSC02067DSC02069 DSC02065

Στην παρουσίαση του προγράμματος παραβρέθηκε και ο Υπεύθυνος του ΚΕΣΥΠ Πιερίας κ. Χαράλαμπος Αργυρόπουλος, ο οποίος αφού συνεχάρη τις καθηγήτριες και τους μαθητές για το πρόγραμμα που υλοποίησαν, αναφέρθηκε στις επιλογές σπουδών που έχουν οι απόφοιτοι των γυμνασίων της χώρας μας και απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων των μαθητών αλλά και των γονέων που παρακολούθησαν την παρουσίαση.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο διευθυντής του σχολείου κ. Πούτης Ιωάννης ενημέρωσε τους παριστάμενους γονείς και μαθητές σχετικά με το νέο τρόπο ηλεκτρονικής εγγραφής των αποφοίτων του γυμνασίου στα λύκεια.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Παρουσίαση προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας"

Σχολιάστε

Top