Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού!

3263

3250 3255

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Κορινού οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Για το τρέχον σχολικό έτος και με κεντρικό σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου», η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Κεντρικός στόχος είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολικού συγκροτήματος συμμετείχαν καθολικά στις αθλητικές δραστηριότητες, που οργανώθηκαν υπό την επιμέλεια του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Κορινού κ. Γιάννη Χατζηπουργάνη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε προβολή βίντεο, αγώνες ποδοσφαίρου, βόλεϊμπολ, μπάσκετ, μπάντμιντον, παιχνίδια, σκυταλοδρομίες και άλλες κινητικές δραστηριότητες. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολικού συγκροτήματος συμμετέχοντας καθολικά στις εκδηλώσεις απέδειξαν έμπρακτα τη σημαντική συμβολή που έχει ο αθλητισμός στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα κλπ.) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.

3271 3270 3267 3266 3265 3264 3263 3262 3261 3260 3259 3258 3256 3255 3251

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού!"

Σχολιάστε

Top