Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί εντός Ελλάδας!

xristougenna_2

Από τις μαθήτριες της Γ” τάξης, Κατερίνα Κοτρόζου και Ιωάννα Μπεΐνογλου

Εσείς πού θα περάσετε τις γιορτές των Χριστουγέννων; Σας ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα με τους καλύτερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς εντός Ελλάδας! Καλά ταξίδια και καλές γιορτές!


ΠΗΛΙΟ

εκδρομες-στο-πήλιο-και-στην-πινδο

 

Χριστούγεννα στο βουνό των Κενταύρων σημαίνει αφράτο χιόνι, άφθονοι μεζέδες και κρασί δίπλα σε αναμμένα τζάκια, πέτρινες κρήνες, πολυτελείς ξενώνες και παραδοσιακά καλντερίμια. Πώς να διαλέξει κανείς ποιο χωριό του Πηλίου να επισκεφθεί; Η Πορταριά κι η Μακρινίτσα είναι ίσως τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά χωριά της περιοχής. Θαυμάστε την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, δοκιμάστε τοπικές λιχουδιές κι απολαύστε τη θέα προς το Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο, που απλώνεται μπροστά σας.

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

635847011055136936

 

Αλλάξτε παραστάσεις και ξεφύγετε εντελώς από την καθημερινότητα της πόλης με μια εκδρομή στα Ζαγοροχώρια! Επιλέξτε ένα από τα 48 παραδοσιακά χωριά για τη διαμονή σας και νοικιάστε ένα αυτοκίνητο για να ανακαλύψετε και τα υπόλοιπα με την άνεσή σας! Το φυσικό τοπίο στο Ζαγόρι της Πίνδου είναι μοναδικό και οι εικόνες που θα αντικρίσετε εκεί θα σας κάνουν να ξεχάσετε ό,τι σας απασχολεί και θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες σας για τον νέο χρόνο! Η ονομασία «Ζαγόρι» είναι σλαβικής προέλευσης και σημαίνει «πέρα από τα βουνά». Απολαύστε τις ομορφιές της φύσης, περπατήστε στο βουνό κι αναπνεύστε καθαρό αέρα, διασχίστε πέτρινα γεφύρια και χορτάστε με παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες!

ΜΕΤΣΟΒΟ

metsovograndforest

 

«Φωλιασμένο» στα 1.150 μέτρα υψόμετρο, το Μέτσοβο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η βουνίσια γοητεία του Μετσόβου με τα παραδοσιακά, πέτρινα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις πλατείες με φόντο ασπρισμένες βουνοπλαγιές και έλατα «ντυμένα» στα λευκά είναι ένας μόνο από τους λόγους για να το επιλέξετε για τα Χριστούγεννα. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου (Αρχοντικό Τοσίτσα), την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ και το Μουσείο Τσανάκα. Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ μπορούν να φορτώσουν τα πέδιλα του σκι και τα snowboard στο αυτοκίνητό τους και να ξεκινήσουν από νωρίς για τα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα (Πολιτσιές ή Προφήτης Ηλίας, Καρακόλι και Ζυγός-Ανήλιο).

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 karpenisi-christmas-001

Αποδράστε από την καθημερινότητα και μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων με μια εκδρομή στο Καρπενήσι. Γευτείτε παραδοσιακά εδέσματα, όπως λουκάνικο Ευρυτανίας, φέτα, κατίκι και μέλι από τα ελατοδάση της περιοχής και δοκιμάστε «μούρο», ένα είδος τσίπουρου φτιαγμένο από απόσταγμα μαύρων μούρων. Το Καρπενήσι είναι δημοφιλής χειμερινός προορισμός. Την περίοδο των Χριστουγέννων τα ξενοδοχεία στο Καρπενήσι υποδέχονται επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα. Η Αθήνα βρίσκεται 280 χιλιόμετρα μακριά. Το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου βρίσκεται μόλις 10 χλμ μακριά από το Καρπενήσι και προσελκύει τους φίλους του σκι και του snowboard, χάρη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του.

ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

 35352-569-1(2)

Ονειρεύεστε χιονισμένα τοπία, ασπρισμένες βουνοπλαγιές, αναμμένα τζάκια, λουκάνικα στα κάρβουνα και παραδοσιακούς, πέτρινους ξενώνες για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Αν απαντήσατε ομόφωνα ναι, ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος είναι η πρώτη μας πρόταση για ολιγοήμερες διακοπές φέτος τις γιορτές! Ο διατηρητέος οικισμός βρίσκεται σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 1.180-1.240 μέτρων στις πλαγιές του όρους Βόρα και περιβάλλεται από δάση οξιάς. Πάνω από το χωριό δεσπόζει η «Πιπερίτσα», όπως ονομάζεται η κορυφή του βουνού, ενώ σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Το χωριό χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα, όμως από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 οι κάτοικοι άρχισαν να αναζητούν πιο «φιλικές» καιρικές συνθήκες και δημιούργησαν ένα νέο χωριό, τον Νέο Άγιο Αθανάσιο, μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω. Σήμερα, θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους χειμερινούς (και όχι μόνο) προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί εντός Ελλάδας!"

Σχολιάστε

Top