Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο Γυμνάσιο Κορινού

155

155 153

Το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό  Δίκτυο Σχολείων στην Ελλάδα. Συντονίζεται από στελέχη της εκπαίδευσης και δραστηριοποιεί μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε βιωματικές δράσεις που σχετίζονται με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

          Το Γυμνάσιο Κορινού συμμετέχει στο Δίκτυο ενεργά. Ομάδα μαθητών εργάστηκε κατά το α΄τετράμηνο, διερευνώντας τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο και εστιάζοντας στο πρόβλημα του εθισμού, ένα σύγχρονο διαδεδομένο πρόβλημα. Οι μαθητές συνέταξαν ερωτηματολόγια , απευθύνθηκαν στους συμμαθητές τους και κατέγραψαν τις διαδικτυακές τους συνήθειες, αλλά και στους γονείς και διερεύνησαν τον βαθμό ελέγχου που ασκούν στη χρήση του υπολογιστή από το παιδί. Επεξεργάστηκαν τα αποτελέσματα και είναι έτοιμοι να εξάγουν συμπεράσματα , να αναδείξουν το πρόβλημα  και να προτείνουν λύσεις.

154 151

          Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, οι μαθητές παρακολούθησαν, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου,  διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας  ζωντανών μεταδόσεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, κεντρική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του ΝΟΗΣΙΣ. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση ενδεικτικών έργων – αποτελεσμάτων εργασιών των συμμετεχόντων σχολείων του Δικτύου και η ανάδειξη της  Ασφάλειας στο Διαδίκτυο με τις εισηγήσεις ειδικών.

          Η δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας αποτελεί ευθύνη όλων μας και οι μαθητές μας αποδεικνύουν έμπρακτα την  ευαισθησία τους στο θέμα και τη διάθεσή τους να αναλάβουν δράση!

154 152 151 149

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο Γυμνάσιο Κορινού"

Σχολιάστε

Top