Στο κάστρο του Πλαταμώνα η Β” τάξη!

IMG_0506

568IMG_0506

Το Κάστρο του Πλαταμώνα επισκέφτηκε η Β’ τάξη του Γυμνασίου Κορινού, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, το οποίο διδάσκεται από φέτος σε όλες τις τάξεις των Γυμνασίων της χώρας.

Ειδικότερα οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν το πρόγραμμα: «Πορεία στο χρόνο: Ιστορία και περιβάλλον στο κάστρο του Πλαταμώνα».

Το πρόγραμμα αυτό ασχολείται με το ιστορικό και φυσικό περιβάλλον της περιοχής και τη μεταξύ τους σχέση αλληλεπίδρασης μέσα από τη μελέτη του Κάστρου του Πλαταμώνα που δεσπόζει στην ευρύτερη περιοχή του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου.

IMG_0605 IMG_0561 IMG_0558 IMG_0523

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή, να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για την ιστορία του Κάστρου του Πλαταμώνα  και να αναπτύξουν δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με περιήγηση στην παραλία της Λεπτοκαρυάς.

Στην διδακτική αυτή επίσκεψη τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Ζαπουνίδου Χρυσή, κ. Λάζος Χρήστος, και κ. Δρικούδη Ιωάννα.

592 574 554 551 531 523 502

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Στο κάστρο του Πλαταμώνα η Β” τάξη!"

Σχολιάστε

Top