Πρόγραμμα Παροχής Πρώτων Βοηθειών!

1052 1010

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών και μαθητριών σε θέματα  Αγωγής Υγείας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10-5-2022 στο Γυμνάσιο Κορινού το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών», που οργάνωσε ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην εκπαίδευση των μαθητών/τριών σε βασικά θέματα Πρώτων Βοηθειών και περιλαμβάνει τις ενότητες:

  • Θλάσεις-Τραύματα-Αιμορραγίες
  • Δήγματα ζώων-Αλλεργίες-Δηλητηριάσεις
  • Κακώσεις σκελετού (Διάστρεμμα-Εξάρθρωμα-Κάταγμα)
  • Εγκαύματα-Ηλεκτροπληξία-Επιληψία
  • Απώλεια Αισθήσεων-Θέση ανάνηψης-Ξένα σώματα
  • Ασφυξία-Καρδιακό επεισόδιο-ΚΑΡΠΑ
  • Πρακτική εξάσκηση-Αξιολόγηση

Η υπεύθυνη Εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού κ. Χρύσα Ράπτη με ιδιαίτερη επιμέλεια ενημέρωσε αναλυτικά και ανά τάξη όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου   για τα παραπάνω θέματα και έκανε επίδειξη του τρόπου παροχής πρώτων βοηθειών. Επιπλέον απάντησε σε όλες τις απορίες που διατυπώθηκαν, προτείνοντάς συγκεκριμένους τρόπους προστασίας από τραυματισμούς.

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια το Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να συγχαρούν την Εκπαιδεύτρια κ. Χρύσα Ράπτη για την άψογη ενημέρωση των μαθητών/τριών του σχολείου. Πρωτοβουλίες όπως αυτή συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη και επιτυχή αντιμετώπιση περιστατικών τραυματισμών που δυστυχώς εκδηλώνονται συχνά στις σχολικές μονάδες της χώρας μας.

1056 1043 1039 1037 1034 1031 1028 1026 1024 1021 1020 1017 1013

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Πρόγραμμα Παροχής Πρώτων Βοηθειών!"

Σχολιάστε

Top