Σαββατοκύριακο στην Κρήτη!

Screenshot 2023-12-08 103231   

Από την Ελευθερία Βενέτη, μαθήτρια του Β1 τμήματος του Γυμνασίου Κορινού

Αν θέλετε να περάσετε ένα μαγικό σαββατοκύριακο μακριά από τον τόπο σας και δεν έχετε σκεφτεί πού, η λύση είναι να επισκεφθείτε την όμορφη Κρήτη!

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας κι έτσι ίσως να μην προλάβετε να δείτε πολλά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Αν όμως οι μέρες που θα επισκεφθείτε το νησί είναι περισσότερες, σίγουρα θα προλάβετε να εξερευνήσετε καλύτερα το νησί!

Μια επιλογή είναι να επισκεφθείτε το παλάτι της Κνωσού, ένα πολύ ιδιαίτερο και γνωστό μέρος της Κρήτης, που κατοικήθηκε περίπου πριν 3000 χρόνια. Εκεί μπορείτε να εξερευνήσετε τον αύλειο χώρο, να δείτε την αίθουσα με τον θρόνο του βασιλιά και το ιερό του παλατιού.Screenshot 2023-12-08 103326

Υπάρχουν όμως και πολλές παραλίες για τις βουτιές σας. Αν ψάχνετε για όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την παραλία Φαλάσαρνα και την Λιμνοθάλασσα του Μπάλου στα Χανιά. Τα νερά εκεί είναι κρυστάλλινα και καταγάλανα!

Screenshot 2023-12-08 103512

Ένα ακόμα αξιοθαύμαστο μέρος για να επισκεφτείτε είναι η Μονή Αρκαδίου. Βρίσκεται νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου και είναι ένα από τα αγαπημένα εθνικά ορόσημα του νησιού. Ιδρύθηκε κατά τα βυζαντινά χρόνια και περιβάλλεται από ψηλά τείχη. Στη Μονή μπορείτε να δείτε τα στοιχεία που μαρτυρούν τη θυσία των αγωνιστών που ανατινάχθηκαν το 1866, κατά την εξέγερση των Κρητών κατά των Τούρκων.Screenshot 2023-12-08 103422

Τέλος, πέρα από όλα αυτά, μην ξεχάσετε τις ταβέρνες και την αγορά, χρήσιμα μέρη για τον οποιοδήποτε αποφασίσει να επισκεφθεί το νησί, με ανθρώπους πολύ φιλόξενους και πρόθυμους να σας εξυπηρετήσουν!

Η Κρήτη είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος για να περάσετε τις επόμενες διακοπές σας. Σίγουρα θα λατρέψετε τον τόπο και τους φιλόξενους ανθρώπους του!

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Σαββατοκύριακο στην Κρήτη!"

Σχολιάστε

Top