Επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή!

DSC00241

DSC00248


Τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κορινού, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016. Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της Χημείας και της Βιολογίας και άφησε άριστες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, είναι ένα μη κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, που λειτουργεί από το 1904 εξυπηρετώντας τις ανάγκες γεωργικής εκπαίδευσης του πληθυσμού της υπαίθρου τόσο της Ελλάδας όσο και των υπόλοιπων Βαλκανικών χωρών. Η Σχολή προετοιμάζει τους αποφοίτους της για ηγετικές θέσεις στις κοινότητές τους καθώς και στη γεωργία, στη βιομηχανία τροφίμων και γενικότερα στις επιστήμες ζωής. Αυτό επιτυγχάνεται με τη θεωρητική διδασκαλία και την εφαρμογή στην πράξη – στο αγρόκτημα της Σχολής – κατάλληλων μεθόδων οικονομικά κερδοφόρων, οικολογικά ορθών και κοινωνικά υπεύθυνων.

DSC00208 DSC00210

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Επίσκεψη στο αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης». Στόχος του προγράμματος είναι να πληροφορήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία και την παραγωγή ενός σύγχρονου αγροκτήματος καθώς και πως αυτή συνδέεται με την ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή. Έχει τη μορφή μεγάλης περιήγησης στις περισσότερες παραγωγικές υποδομές και διαρκεί δύο ώρες.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Αμπελώνα, ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και περιηγήθηκαν στον Οπωρώνα λαμβάνοντας πληροφορίες για την καλλιέργεια των δέντρων. Στο οινοποιείο πήραν πληροφορίες για τη διαδικασία της οινοποίησης και παρατήρησαν το εργαστήριο από εξωτερικό χώρο (για λόγους υγιεινής). Επιπλέον επισκέφτηκαν τα Θερμοκήπια, τους λαχανόκηπους-ανθόκηπους και το συσκευαστήριο λαχανικών και ενημερώθηκαν για τις καλλιέργειες και τις εργασίες των μαθητών της Σχολής.

DSC00239 DSC00234

DSC00244 DSC00251

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη βιβλιοθήκη – που είναι μια από τις μεγαλύτερες σχολικές βιβλιοθήκες της χώρας – και στα εργαστήρια των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ακολούθησε επίσκεψη στο Μικρό πτηνοτροφείο οικιακής οικονομίας, στο Γαλακτοκομείο-Βουστάσιο και στο Εκθετήριο-Γεωργικών Μηχανημάτων.  Τέλος, κατευθύνθηκαν στο μεγάλο γυάλινο θερμοκήπιο και έκαναν μεταφύτευση ανθοφόρου ή αρωματικού φυτού, το οποίο πήραν μαζί τους ως δώρο.

Στη διδακτική τους επίσκεψη οι μαθητές συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Χρήστο Λάζο, κ. Μερόπη Καραγιάννη και κ. Κατερίνα Τσιγκάνου.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή!"

Σχολιάστε

Top