Διαγόρας Σεβαστής: Ομάδα-έκπληξη!

14172069_1235188163170477_1417765531_n-899x675

Από τη μαθήτρια του Β1 Κυραϊλίδου Αναστασία   

 ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Δ.Δ. Σεβαστής αγωνίζεται πλέον στη Γ΄ Εθνική κατηγορία κάνοντας υπερήφανους τους κατοίκους όχι μόνο της Σεβαστής, αλλά και ολόκληρης της Πιερίας γι’ αυτή του την επιτυχία.

Ακολουθεί συνέντευξη από τον κ. Κωνσταντινίδη Γαβριήλ, πρόεδρο της ομάδας.

1

Γαβριήλ Κωνσταντινίδης, πρόεδρος Διαγόρα Σεβαστής

προεδρος

Ο Γιάννης Συμεωνίδης, μεγαλομέτοχος του Διαγόρα Σεβαστής με τον πρόεδρο Γαβριήλ Κωνσταντινίδη

 

Κύριε Κωνσταντινίδη, πως καταφέρατε να ανεβάσετε την ομάδα στην Γ’ Εθνική;

-Με πολλή δουλειά και προσπάθεια. Πιστεύω πως ο Διαγόρας μοιάζει με μια μικρή τελεία ανάμεσα σε όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες που υπάρχουν. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν καλύτερες ομάδες στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά πιστεύω με τον καιρό ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά.

 Από ότι γνωρίζω έχετε σε μεγάλη εκτίμηση την Σεβαστή.Ήτανε ο στόχος σας να φέρετε την ποδοσφαιρική της ομάδα εδώ που είναι σήμερα;

-Οι στόχοι, όπως και να έχει, μπαίνουν στην πορεία. Όταν βάζεις ένα στόχο υψηλό δύσκολα πραγματοποιείται. Βλέπεις ότι στην πορεία αλλάζουν τα δεδομένα και για αυτόν τον λόγο προτιμάμε να βάζουμε στόχους στην πορεία, ανάλογα με τις καταστάσεις και τις ανάγκες της ομάδας. Επίσης οι στόχοι μας εξαρτώνται κι από τη συμπεριφορά των παικτών, δηλαδή οι παίκτες πρέπει να είναι συνεργάσιμοι, να σέβονται τον πρόεδρο της ομάδας, τον προπονητή, αλλά πάνω από όλα να παίζουνε ομαδικά.

 Ποια είναι τα σχέδια σας για την ομάδα;

-Όσον αφορά το μέλλον της ομάδας θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε έτσι όπως τα περιμένουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για κάτι ακόμα, αλλά εφόσον φτάσαμε μέχρι εδώ, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο. Πιστεύω πως όλα θέλουν τον χρόνο τους και πως με  υπομονή και αντοχή θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις.

 γηπεδο κατάλογος

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει η ομάδα;

-Τα καθημερινά προβλήματα είναι άπειρα, ειδικά όταν μια ομάδα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Μερικές σημαντικές δυσκολίες είναι για παράδειγμα τα ρούχα των παικτών, που πρέπει να είναι έτοιμα για κάθε αγώνα, το γρασίδι του γηπέδου, που θέλει συνεχή συντήρηση. Επίσης στο γήπεδο λόγω παλαιότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων, δημιουργούνται συχνά πολλά προβλήματα  και η συντήρηση του είναι δαπανηρή.

Θα θέλατε να ανεβείτε πιο ψηλά;

-Εννοείται, προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο και το καλύτερο αυτή την στιγμή είναι να κοιτάμε μπροστά, να μην φοβόμαστε τα δύσκολα, βάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλά, κάτι το οποίο παλεύουν όλοι  ποδοσφαιριστές. Το κακό αυτήν την στιγμή είναι ότι δεν έχουμε την δυνατότητα για ακαδημίες, αλλά νομίζω ότι, αν πάνε τα πράγματα έτσι όπως τα θέλουμε, γρήγορα, ίσως και στην επόμενη πενταετία, θα  δούμε την ομάδα μας σε πιο μεγάλη κατηγορία. Ελπίζω μια μέρα να καταφέρουμε να φτάσουμε εκεί όπου πραγματικά μας αξίζει σαν ομάδα.

Και λίγα λόγια για την ιστορία…

7420226198_9963b59249_bΟ Διαγόρας Σεβαστής πήρε το όνομά του από τον αρχαίο Ρόδιο πυγμάχο Διαγόρα. Ο Διαγόρας είχε αριστοκρατική καταγωγή. Ήταν γιος του Δαμάγητου και δισέγγονος του βασιλιά της Ιαλυσού Δαμάγητου. Ο ποιητής Πίνδαρος τον αποκαλεί «πελώριο» και λέγεται ότι η εξωτερική του εμφάνιση ήταν εντυπωσιακή, λόγω μεγέθους αλλά και εξαιτίας της ομορφιάς του. Στέφθηκε ολυμπιονίκης στην πυγμή το 464 π.Χ., στην 79η Ολυμπιάδα. Υπήρξε επίσης δύο φορές νικητής στα Νέμεα, τέσσερις στα Ίσθμια, πολλές φορές στη γενέτειρά του Ρόδο, στα Παναθήναια, στο Άργος, στο Λύκαιο, στην Αίγινα, στα Μέγαρα και αλλού.

Ο Διαγόρας ξεχώριζε για το μοναδικό τρόπο με τον οποίο πυγμαχούσε. Τον αποκαλούσαν «ευθυμάχα», επειδή δεν απέφευγε τον αντίπαλο, δεν έσκυβε και δεν έστρεφε το σώμα του. Διεκδικούσε καθαρά τη νίκη και με αξιοπρέπεια, ενώ τηρούσε πάντα σχολαστικά τους κανόνες, προκαλώντας στους οπαδούς του θαυμασμό και περηφάνια.220px-Diagoras_of_Rodes

Είχε την ευτυχία να δει τους γιους του να στεφανώνονται και αυτοί Ολυμπιονίκες. Το 448 π.Χ., στην 83η Ολυμπιάδα, ο Διαγόρας γνώρισε την αποθέωση περιφερόμενος στους ώμους των ολυμπιονικών γιων του και επευφημούμενος από τα πλήθη. Κάποιος Σπαρτιάτης  βλέποντάς τον του φώναξε ότι δεν του έχει απομείνει πλέον τίποτα άλλο από το να ανέβει στον Όλυμπο κοντά στους θεούς. Τότε  ο Διαγόρας έγειρε στα χέρια των παιδιών του και πέθανε.

Πηγή:

www.ime.gr/olympics/ancient/gr/206d.htm

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Διαγόρας Σεβαστής: Ομάδα-έκπληξη!"

Σχολιάστε

Top