Φιλία είναι…

132714

Από τους μαθητές της Α΄ τάξης Αγγελάκη Μαρία, Βαρσαμάκη Ζήση, Ζουκάν Φελίτσια, Ιορδανόπουλο Παναγιώτη

filia«Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα» έγραψε ο αρχαίος φιλόσοφος Αριστοτέλης. Η φιλία είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε στη ζωή μας. Όλοι μας νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνούμε με τους άλλους, γιατί αυτό μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα. Οι πραγματικοί φίλοι δείχνουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο, μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Με αυτό τον τρόπο δε νιώθουν μόνοι, μαθαίνουν να υποχωρούν, να μην ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και τα προσωπικά τους συμφέροντα, να μη λειτουργούν εγωιστικά και τελικά γίνονται καλύτεροι άνθρωποι. Αναρωτιέται κανείς: μήπως στην εποχή μας είναι δύσκολο ν’ αποκτήσουμε πραγματικούς φίλους;


Πραγματικός φίλος είναι αυτός που συγχωρεί τα λάθη σου, που σε αγαπά και σε αποδέχεται γι’ αυτό που είσαι κι όχι γι’ αυτό που θα ήθελε να είσαι. Αυτός που σε βοηθά και σε συμβουλεύει, όταν έχεις την ανάγκη του, σε προστατεύει ακόμη κι αν έρχεται σε  δύσκολη θέση. Άλλωστε η αληθινή φιλία φαίνεται στα δύσκολα. Εκεί που ο φίλος σου χρειάζεται τη βοήθειά σου κι εσύ του τη δίνεις απλόχερα. Η φιλία θέλει εμπιστοσύνη, σεβασμό και κατανόηση. Ο πραγματικός φίλος δε σε εκμεταλλεύεται με την πρώτη ευκαιρία. Δε σε ζηλεύει όταν σου συμβεί κάτι καλό, αλλά είναι εκεί για να μοιραστεί τη χαρά σου. Κρατάει τα μυστικά σου μόνο για τον εαυτό του και δε τα μοιράζεται με κανέναν άλλο.

imagesΠοιος είναι ο ιδανικός φίλος; Αυτός που έχει αυτιά έτοιμα ν’ ακούσουν ανά πάσα στιγμή, χαρούμενα μάτια όταν σε βλέπει, καρδιά γεμάτη από αγάπη και ζεστασιά, χέρια διαθέσιμα για βοήθεια, κεφάλι γεμάτο ιδέες και συμβουλές, στόμα έτοιμο να σου χαρίσει ένα χαμόγελο, ώμους διαθέσιμους για ν’ ακουμπήσεις πάνω τους. Με λίγα λόγια φίλος είναι αυτός που θα είναι πάντα εκεί για σένα!

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Φιλία είναι…"

Σχολιάστε

Top