Τα παραμύθια των παιδιών- Ο γάμος μιας πριγκίπισσας

Της Λαχανοπούλου Ελένης

imagesΟ γάμος μιας πριγκίπισσας

Μια φοράκι έναν καιρό πολύ πολύ μακριά υπήρχε ένας βασιλιάς με την πολυαγαπημένη του κόρη. Ο βασιλιάς αγαπούσε πολύ την κόρη του αλλά είχε μεγαλώσει πια και έπρεπε να παντρευτεί και να διοικήσει το βασίλειο του. Επειδή όμως ο βασιλιάς ήθελε να βρει η κόρη του τον άντρα ο οποίος θα είναι άξιος για να την παντρευτεί , έδωσε εντολή στους υπηκόους του να διατάξουν όλους τους άντρες να παρουσιαστούν μπροστά του μέχρι το βράδυ.Τους είπε ότι θα περάσουν από μία και μοναδική δοκιμασία και όσοι δεν τα καταφέρουν θα γίνουν σκλάβοι του. Έτσι κι έγινε και μέχρι το βράδυ είχαν παρουσιαστεί πολλοί άντρες και περιμένανε να ακούσουν τη δοκιμασία τους.

- Θα περάσει ο καθένας σας από την εξής δοκιμασία: όπως βλέπετε και στα δεξιά σας έχω το δέρμα ενός ζώου. Όποιος μαντέψει σωστά τι είδος ζώου είναι θα πάρει το χέρι της κόρης μου. Η κόρη του όμως φοβότανε για τις συνέπειες της απόφασης του πατέρα της. Πολλοί προσπάθησαν να μαντέψουν τη σωστή απάντηση, αλλά κανένας δεν την έβρισκε. Ο βασιλιάς άρχισε να απογοητεύεται μέχρι που ήρθε ένας σωματώδης, τεράστιος, τρομακτικός άντρας που ζούσε πολλά χρόνια στο δάσος και ήξερε από ζώα. Με μια μυρωδιά στο δέρμα κατάλαβε αμέσως το ζώο. Με το που άκουσαν την απάντηση ο βασιλιάς κσι η πριγκίπισσα άσπρισαν από τον φόβο τους.

-Πράγματι….αυτή είναι η σωστή απάντηση.Μα πώς το κατάλαβες;

-Είμαι χρόνια στο δάσος και έχω μεγάλη εμπειρία σε αυτά.

- Πατέρα, δεν θέλω να πάω μαζί του…Φοβάμαι πολύ….

- Ο βασιλιάς διέταξε κάτι και είπε πως όποιος βρει την απάντηση, θα πάρει το χέρι της πριγκίπισσας, οπότε δικαιωματικά μου ανήκεις.

- Έχει δίκιο, παιδί μου.

Μεμιάς άρπαξε ο άντρας την πριγκίπισσα και έφυγαν μακριά. Όταν φτάσανε η πριγκίπισσα κόντεψε να κάνει εμετό από τη μυρωδιά και την εμφάνιση του χώρου. Μετά από λίγιο ο άντρας πήγε για κυνήγι. Η αηδιασμένη πριγκίπισσα έμεινε μόνη της και βγήκε έξω για να πάρει λίγο αέρα. Παρατήρησε έναν όμορφο άντρα κρυμμένο πίσω από τους θάμνους.

-Πριγκιπέσα μου, συγγνώμη αν σε τρόμαξα. Είμαι κυνηγός του παλατιού και με έστειλαν εδώ για να σε σώσω.

Σ” ευχαριστώ πολύ, καλέ μου κυνηγέ! Πόσο χαίρομαι που είσαι εδώ!!!

Γρήγορα γρήγορα ανεβήκανε στο άλογο και κατευθύνονταν στο παλάτι. Στο μεταξύ επέστρεψε ο βρώμικος κυνηγός και έψαχνε να βρει τη μέλλουσα γυναίκα του. Όταν δεν τη βρηκε, έτρεξε στο παλάτι. Μόλις τους είδε ότι ήταν εκεί, έγινε κατακόκκινος από τον θυμό του. Ο κυνηγός πρότεινε τον όμορφο άντρα να μονομαχήσουν. Στο τέλος, όπως καταλαβαίνετε, νίκησε ο όμορφος κυνηγός και παντρεύτηκε την πριγκίπισσα. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς ακόμη καλύτερα.

Σχολιάστε

Top