Τα παραμύθια των παιδιών- Ο ναυαγός και το δελφίνι

Του

Ο ναυαγός και το δελφίνι

images

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας γέρος καπετάνιος που ταξίδευε με το πλοίο του. Είχε ταξιδέψει σε πολλά μέρη και θεωρούσε τον εαυτό του παντογνώστη. Πίστευε ότι οι άλλοι δεν ήξεραν τίποτα επειδή δεν ταξίδεψαν σε τόσα μέρη όπως αυτός.

Μια μέρα είχε θαλασσοταραχή και το πλοίο του διαλύθηκε σε πολλά κομμάτια. Αυτός γραπώθηκε από μια ξύλινη σανίδα και βρέθηκε ανυπεράσπιστος στο πέλαγος. Αφού πέρασαν αρκετές μέρες πείνασε και δίψασε. Κάποια στιγμή παρατήρησε ένα αεροπλάνο να πετάει στον ουρανό. Του έκανε σήμα αλλά αυτό ούτε που τον κοίταξε και αυτός ένιωσε ακόμα πιο μόνος και απελπισμένος στην κατάσταση που βρισκόταν.

Ύστερα από ώρες είδε μπροστά του ένα πλάσμα, κάτι να κουνιέται. Κολύμπησε πιο κοντά και αναγνώρισε ένα δελφίνι. Ήταν μπλε και συνέχεια ανεβοκατέβαινε στα κύματα. Πήγε κοντά στον γέροντα και του είπε:

- Τι γυρεύεις εσύ εδώ στα λημέρια μου με αυτό το κούτσουρο;

- Έσπασε το πλοίο μου σε κομμάτια και δεν μπόρεσα να γυρίσω στην πατρίδα μου, απάντησε ο γέροντας.

- Θέλεις ίσως εγώ να σε καβαλήσω στην πλάτη μου στη στεριά;

-Ναι, ευχαριστώ!!! απάντησε ο γέροντας και ανέβηκε στη ράχη του δελφινιού.

Καθώς πηγαίνανε στην ακτή, το δελφίνι του είπε:

- Θα σε πάω στην Καλιφόρνια.-Α!!!την ξέρω αυτή, την γνώρισα στα νιάτα μου, με φιλοξένησε στο σπίτι της, είπε ο ψεύτης γέροντας.

- Μα τι λες; είπε το δελφίνι.

- Ξέρω τι λέω

- Ξέρω τι λέω, μα εγώ έχω γυρίσει όλο τον κόσμο και γνωρίζω περισσότερα από εσένα.

Τότε το δελφίνι νευρίασε και τον πέταξε στη θάλασσα. Μετά από πολλές ώρες κολύμπι ο γέροντας έφτασε στην ακτή, σήκωσε το κεφάλι του και παρατήρησε την ταμπέλα όπου έγραφε «Καλώς ορίσατε στην ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ». Ένιωσε ντροπή που συνέχεια καυχιόταν για τις γνώσεις του.

Πρέπει όλοι μας να μη λέμε ψέματα επειδή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα γιατί θα το πληρώσουμε ακριβά!!!

Σχολιάστε

Top