Ατμοσφαιρική ρύπανση

Του Άλεξ Πάπα

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ  ΡΥΠΑΝΣΗ

Πολλές φορές, παρατηρούμε ότι ο καιρός είναι θερμός ακόμη και αν έχουμε χειμώνα, όμως, έχουμε αναρωτηθεί ποτέ, σε τι οφείλεται αυτό; Ένας από τους παράγοντες, που δημιουργεί αυτό το αποτέλεσμα, είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Επιπτώσεις 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον. Ιδιαίτερη διαφορά παρατηρείται στην Ευρώπη, ωστόσο, οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ρύπων βρίσκονται ακόμη σε υψηλό επίπεδο και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στην ποιότητα του αέρα.

Δημιουργία 

Οι ρύποι δημιουργούνται κυρίως από βιομηχανίες, νοικοκυριά, ηφαιστειογενείς εκρήξεις,  κ.ά., που αποβάλλουν ένα μεγάλο ποσό ρύπων.

download

Αντιμετώπιση 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μάς αφορά όλους και πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι για την αντιμετώπισή της, πριν να είναι αργά για τον πλανήτη μας. Τρόποι αντιμετώπισης είναι η μείωση μετακινήσεων, η μείωση χρήσης επιβλαβών προϊόντων (σπρέι, ψυγεία, φούρνοι μικροκυμάτων κλπ), η μείωση χρήσης μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (γαιάνθρακας, πετρέλαιο, σχάση πυρήνων), η αύξηση χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ήλιος, άνεμος, νερό, βιομάζα κλπ), η αύξηση μετακίνησης με μέσα που δεν αποβάλλουν ρύπους (ποδήλατο, πατίνι, περπάτημα).

 

Σχολιάστε

Top