Επιστολή στον Δήμαρχο

Φωτογραφία από Kev από το Pixabay

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, 

 Το Ε1 τμήμα του σχολείου μας παρατήρησε ότι στην πόλη μας την Αμαλιάδα, υπάρχει μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων, που τα βλέπουμε στον δρόμο  και στις πλατείες. Γύρω μας βλέπουμε πολλά ζώα, αβοήθητα που δεν έχουν ένα σπίτι να νιώσουν την φροντίδα μιας οικογένειας. Υπάρχουν ζώα αποστεωμένα, άγρια, χτυπημένα και άρρωστα. Αυτό σημαίνει ότι τα αδέσποτα ζώα δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα και έτσι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. 

Ευθύνη βέβαια έχουν και  οι συμπολίτες μας, που παίρνουν κατοικίδια ζώα και πολλές φορές τα εγκαταλείπουν γιατί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τα φροντίζουν. Οι άνθρωποι πρέπει να ενημερωθούν για την φροντίδα που χρειάζεται ένα ζώο και έτσι να γίνουν πιο υπεύθυνοι. Δυστυχώς αρκετοί πολίτες, εγκαταλείπουν τα ζωάκια τους στα δάση, στην πόλη, σε οικοδομές, στους δρόμους ή τα κακομεταχειρίζονται και τα κακοποιούν. 

Γι”  αυτό πρέπει να γίνεται περισυλλογή και να τα πηγαίνουμε σε καταφύγια ζώων. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ευθύνη του Δήμου, γι” αυτό θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν υπάρχουν καταφύγια ζώων και κτηνίατροι που τα φροντίζουν. Επίσης γίνεται κάποιο πρόγραμμα στείρωσης; Τέλος θα θέλαμε να βοηθήσετε ώστε να γίνεται υιοθεσία των αδέσποτων ζώων, αντί να αγοράζονται από καταστήματα. 

 Σας παρακαλούμε να μην τα εγκαταλείψετε και εσείς. Βοηθήστε να ενημερωθούν όλοι για τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις των ανθρώπων που έχουν κατοικίδια ζώα. Πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα να δείξουμε τον  πολιτισμό  μας και σε αυτό το θέμα.

Περιμένουμε με αγωνία την απάντησή σας. 

Με εκτίμηση,

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης

του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας

 

3 Σχόλια

Υποβολή απάντησης