Υγεία καλή με διατροφή σωστή!

Image by OpenClipart-Vectors from Pixabay

Υγεία καλή με διατροφή σωστή!

Η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντική, γιατί όλοι εμείς οι μαθητές που είμαστε στην ανάπτυξη  πρέπει να τρεφόμαστε  σωστά. Έτσι θα αναπτύσσεται το σώμα μας περισσότερο, ώστε όταν μεγαλώσουμε να έχουμε ένα γερό σώμα.

Η υγιεινή διατροφή περιέχει τις σωστές βιταμίνες, για να μην αρρωσταίνουμε και για να είμαστε υγιείς. Επίσης μας κάνει να μην έχουμε προβλήματα στο σώμα μας. Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική καθώς μπορούμε να είμαστε πάντα υγιείς και δραστήριοι. Πρέπει να προσέχουμε να κάνουμε υγιεινή διατροφή, διότι χωρίς αυτή δεν μπορεί το σώμα μας να είναι δραστήριο, να μπορεί να κινείται με ευκολία και να μην κουράζεται εύκολα όταν κάνει τις δραστηριότητες ή όταν τρέχει. 

Τέλος, δεν πρέπει να τρώμε γλυκά γιατί θα γίνουν πάρα πολλά άσχημα πράγματα για το σώμα σας, αντίθετα πρέπει να καταναλώνουμε  υγιεινά φαγητά.

Τα γεύματα

Τα γεύματα που πρέπει να κάνουμε καθημερινά είναι πέντε.

Πρωινό

Ένα πλήρες πρωινό πρέπει να περιέχει σίγουρα ή φρούτο ή γαλακτοκομικό ή ένα δημητριακό. Το πρωινό είναι χρήσιμο για να μας κρατήσει για το επόμενο γεύμα και το χρειάζεται για να πάρει ενέργεια το σώμα μας.

Το δεκατιανό

Το δεκατιανό είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Αποτελεί όπλο κατά της παχυσαρκίας, προλαμβάνει την υπογλυκαιμία και μειώνεται το αίσθημα της πείνας και την πιθανότητα του ανθυγιεινού τσιμπολογήματος.

Το μεσημεριανό

Το μεσημεριανό γεύμα είναι το κυριότερο από όλα τα γεύματα. Μας δίνει το 50 έως 60% των ημερήσιων θερμίδων που απαιτεί οργανισμός μας. Το μεσημεριανό πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει σαλάτα.

Το απογευματινό

Το απογευματινό πρέπει να περιέχει ένα φρούτο ή ένα γαλακτοκομικό για να πάρει το σώμα μας ενέργεια. Π.χ. γιαούρτι με μέλι ή ένα αυγό ή μία μπάρα δημητριακών.

Το βραδινό 

Το βραδινό φαγητό είναι χρήσιμο, γιατί αν δεν το φάμε θα πεινάμε και δεν θα κοιμηθούμε καλά. Δε θα λειτουργεί ο εγκέφαλος το βράδυ και δεν θα αναπτυσσόμαστε σωστά. Ένα βραδινό φαγητό πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει αυγό ή σαλάτα ή φρούτα ή γιαούρτι κ.ά. Το βραδινό πρέπει να έχει λιγότερη ποσότητα από το μεσημεριανό φαγητό.

Οι μαθητές του Δ1

 20240403_054339

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης