Έρευνα για τη διατροφή

Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay

Στο σχολείο μας κάναμε μια έρευνα, για να δούμε πόσο υγιεινή διατροφή κάνουν οι μαθητές του σχολείου μας. Ρωτήσαμε τους μαθητές της Δ΄ τάξης, της Ε΄ τάξης και της Στ΄ τάξης. Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα.

Ρωτήσαμε τα παιδιά πόσες φορές την ημέρα τρώνε γαλακτοκομικά. Τα μισά παιδιά τρώνε 2 και περισσότερες φορές γαλακτοκομικά ενώ είδαμε ότι κάποια παιδιά δεν τρώνε συχνά. Θέλουμε να πούμε σε αυτά τα παιδιά να τρώνε πιο πολλές φορές γαλακτοκομικά.

Διαπιστώσαμε από την έρευνα ότι αρκετά παιδιά τρώνε ψάρι πολλές φορές την εβδομάδα όμως είδαμε ότι κάποια παιδιά δεν τρώνε ποτέ.

Τα περισσότερα παιδιά κάνουν γυμναστική. Τα δύο παιδιά δεν κάνουν γυμναστική  αυτό είναι κακό για το σώμα. Τα 9 παιδιά κάνουν γυμναστική μόνο στο σχολείο και αυτό είναι καλό.

Τα τρία παιδιά δεν τρώνε τίποτα στο σχολείο και αυτό δεν είναι καλό για την κοιλιά τους. Τα 7 παιδιά τρώνε σνακ όπως μπισκότα. 49 παιδιά τρώνε κάτι από το σπίτι, ενώ 20 παιδιά τρώνε κάτι από το κυλικείο και αυτό είναι καλό.

Ρωτήσαμε τα παιδιά αν τρώνε πρωινό και τα περισσότερα απάντησαν ότι τρώνε. Όσα παιδιά δεν τρώνε πρωινό καλό είναι να τρώνε κάτι πριν πάνε στο σχολείο.

Ρωτήσαμε τα παιδιά τι προτιμούν για πρωινό και τα περισσότερα παιδιά είπαν για πρωινό παίρνουν  γάλα και δημητριακά.

Ρωτήσαμε τα παιδιά του σχολείου μας πόσες φορές τρώνε όσπρια. Τρία παιδιά δεν τρώνε καθόλου 19 παιδιά τρώνε μία φορά την εβδομάδα 41 παιδιά τρώνε δύο φορές την εβδομάδα και 19 τρώνε περισσότερες από δύο φορές.

Επίσης ρωτήσαμε πόσες φορές την εβδομάδα τρώνε κρέας τα παιδιά του σχολείου μας. Μάθαμε ότι τρία παιδιά δεν τρώνε κρέας καθόλου σε μία εβδομάδα, 6 παιδιά τρώνε μία φορά την εβδομάδα , δύο φορές την εβδομάδα τρώνε 35 παιδιά και 38 παιδιά τρώνε περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα.

Ρωτήσαμε τα παιδιά πόσες φορές την εβδομάδα τρώνε γλυκά. Περισσότερα από τα μισά παιδιά απάντησαν δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. 10 παιδιά τρώνε κάθε μέρα γλυκά. Προσοχή, παιδιά, τα πολλά γλυκά θα σου χαλάσουν τα δόντια σου και μπορεί να πάρεις πολλά κιλά.

Ρωτήσαμε τα παιδιά αν τρώνε σαλάτα μαζί με το φαγητό. Τα περισσότερα παιδιά απάντησαν συχνά. Όμως κάποια παιδιά απάντησαν ποτέ. Πάντα πρέπει να τρώμε σαλάτα μαζί με το φαγητό.

Το συμπέρασμα της έρευνας μας ήταν πολύ καλό για τη διατροφή των μαθητών σχολείου.

Μπράβο, παιδιά, τρεφόμαστε υγιεινά!

Οι μαθητές του Δ2

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης