Η κοκκινοσκουφίτσα από την ανάποδη Δ2

https://kidgeni.com/magic_piece/little-red-riding-hood-forest

Μία φορά και έναν καιρό σε μία τεράστια ζούγκλα ζούσε μία αγέλη λύκων. Ένα λυκάκι από την αγέλη ξεκίνησε για να βρει φαγητό μαζί με τα δύο αδέρφια του. Οι γονείς του του είχαν πει να προσέχει πάρα πολύ την κακιά Κοκκινοσκουφίτσα.

Η Κοκκινοσκουφίτσα ήταν ένα κακό κορίτσι που ήθελε να αιχμαλωτίσει τουλάχιστον τρεις λύκους και δυο μαϊμούδες. Το σχέδιο της ήταν να κάνει τα ζώα αυτά να ακούν τις εντολές της, ώστε να κατακτήσει τη ζούγκλα. Δούλευε συνέχεια και έμενε στο εργαστήρι της στη ζούγκλα.

Μία μέρα η Κοκκινοσκουφίτσα βγήκε έξω για να πιάσει τους λύκους και τις μαϊμούδες. Τότε είδε τα τρία μικρά λυκάκια. Εκείνη τους πέταξε ηρεμιστικά βελάκια, τα έβαλε σε έναν σάκο και συνέχισε για να βρει τις μαϊμούδες. Βρήκε μία μαϊμού και γύρισε στο εργαστήρι της. Η Κοκκινοσκουφίτσα φυλάκισε τα ζώα και τους έβαλε αλυσίδες για να μη φύγουν. 

Παλικάρια και η μαϊμού προσπαθούσαν να φύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η Κοκκινοσκουφίτσα, όταν αντιλήφθηκε ότι τα ζώα προσπαθούσαν αποδράσουν, έβαλε τον πιστό της σκύλο να τα προσέχει, όσο αυτή θα έκανε κάποιος διορθώσεις στο δηλητήριο που θα έδινε στα ζώα. 

Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα μικρό ποντίκι που έγινε φίλος με τους λύκους και τη μαϊμού. Το πότε εκεί θέλεις ένα βοηθήσει τα ζώα και έτσι σκέφτηκαν ένα σχέδιο. Όταν η Κοκκινοσκουφίτσα κοιμήθηκε τα δυο λυκάκια απασχολούσαν τον σκύλο μιλώντας του για τη ζούγκλα. Τότε το ποντίκι βρήκε το κλειδί και το έδωσε στη μαϊμού για να ξεκλειδώσει. Η μαϊμού ξεκλείδωσε τις αλυσίδες και τη φυλακή. 

Τα ζώα πριν φύγουν είπαν στο ποντίκι και τον σκύλο αν θέλουν να έρθουν μαζί τους και αυτοί δέχτηκαν. Μετά τα τρία λυκάκια γύρισαν στην αγέλη  τους και πέρασαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Ζωή Μπιρμπίλη

 

Μία φορά και έναν καιρό ήταν ένα κακό κορίτσι που το έλεγαν Κόκκινοσκουφίτσα.

Μία μέρα η μαμά της, που ήταν πολύ καλή, της ζήτησε να πάει στη γιαγιά της  που ήταν άρρωστη να της δώσει το φάρμακό της.

Η κοκκινοσκουφίτσα πως προχωρούσε συνάντησα τον καλό λύκο. Ο λύκος φοβόταν την Κοκκινοσκουφίτσα, γιατί ήξερε πόσο άτακτη ήταν. Γι  αυτό δεν της μίλησε.

Η κοκκινοσκουφίτσα έφτασε στη γιαγιά της και χτύπησε το κουδούνι. Η γιαγιά ρώτησε:

- Ποιος είναι;

Η Κοκκινοσκουφίτσα απάντησε:

- Εγώ, γιαγιά!

- Α εσύ είσαι, εγγόνα  μου, πέρασε!

Η γιαγιά της δεν ήξερε ότι η Κοκκινοσκουφίτσα ήταν πολύ κακό κορίτσι και της άνοιξε.

- Γεια σου, γιαγιά! είπε η κοκκινοσκουφίτσα πονηρά.

- Γεια σου, εγγόνα μου! είπε η γιαγιά.

- Σου έφερα τα φάρμακά σου!  

Αλλά η Κοκκινοσκουφίτσα είχε βάλει άλλο φάρμακο, για να σκοτώσει τη γιαγιά της.

Όταν πήγε να της το δώσει, μπήκε μέσα ο λύκος και πέταξε κάτω τα φάρμακα για να σταματήσει την Κοκκινοσκουφίτσα.

Η Κοκκινοσκουφίτσα είχε θυμώσει με τον λύκο. Έτσι γύρισε σπίτι της θυμωμένη για αυτό που έκανε ο λύκος. Όμως κατάλαβε πως δεν έπρεπε να το έχει κάνει γιατί η γιαγιά της ήταν τόσο καλή με την Κοκκινοσκουφίτσα. Στο τέλος η Κοκκινοσκουφίτσα έγινε καλή και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Νεφέλη Οικονομίδου

 

Ο καλός λύκος

Μία φορά και έναν καιρό, σε ένα άγνωστο δάσος ένας λύκος με τη μητέρα του.

Μία μέρα η μητέρα του είπε:

- Πήγαινε στη γιαγιά σου και δώσ’ της αυτό το καλάθι με φαγητό! Όμως να μη μιλήσεις σε κανέναν!

- Εντάξει,  μαμά, της απάντησε εκείνος και ξεκίνησε το δρόμο του για τη γιαγιά του.

Καθώς πήγαινε, σταμάτησε για να μαζέψει λίγα λουλούδια. Την ίδια στιγμή όμως έτυχε να περνάει από εκεί η Κοκκινοσκουφίτσα, το πιο κακό παιδί του κόσμου, και του είπε:

-  Γεια σου! Πώς σε λένε;

-  Γεια σου! Με λένε Λύκο.  Εσένα πώς σε λένε;

- Κόκκινοσκουφίτσα! Πού πηγαίνεις;

- Πηγαίνω στη γιαγιά μου που είναι άρρωστη.

- Και πού μένει η γιαγιά σου;

- Μένει σε ένα σπίτι μετά από από αυτόν τον λόφο.

- Θες να κάνουμε αγώνα ποιος φτάσει πρώτος στο σπίτι της γιαγιά σου;

- Εντάξει. Εγώ θα πάω από εδώ και εσύ θα πας από εκεί.

- Σύμφωνοι, απάντησε η Κοκκινοσκουφίτσα.

Η κοκκινοσκουφίτσα έφτασε πρώτη στο σπίτι της γιαγιάς. Χτύπησε την πόρτα:

- Ναι, φώναξε η γιαγιά.

- Εγώ είμαι, ο Λύκος! είπε η Κοκκινοσκουφίτσα.

-  Πέρνα μέσα!

Όταν μπήκε μέσα κλείδωσε τη γιαγιά μέσα στην ντουλάπα. 

Όταν έφτασα ο λύκος στο σπίτι της γιαγιάς του και χτύπησε την πόρτα:

- Ποιος είναι; ρώτησε  η Κοκκινοσκουφίτσα μεταμφιεσμένη.

- Ο Λύκος είμαι.

- Πέρνα μέσα, αγόρι μου.

- Γεια σου, γιαγιά, τι κάνεις;

- Γεια σου, λύκε! Καλά είμαι!

- Γιατί έχεις τόσο μικρά αυτιά;

- Δεν σε ακούω, πλησίασε λίγο.

- Γιατί έχεις τόσο μικρά αυτιά;

- Δεν σε ακούω, έλα πιο κοντά.

- Γιαγιά, θα ήθελες να σου φέρω κάτι να φας;

- Μόνο εσένα θέλω να φάω!

- Βοήθεια! βοήθεια!

Η κοκκινοσκουφίτσα άρχισε να κυνηγάει τον λύκων και όταν τον έφτασε τον κατάπιε αμάσητο! 

Τον άκουσε ένας κυνηγός, που έτρεξε αμέσως για να βοηθήσει. Όταν έφτασε έριξε δύο σφαίρες στην Κοκκινοσκουφίτσα και τη σκότωσε. Έπειτα έβγαλε τον λύκο από την κοιλιά της και ξεκλείδωσε τη γιαγιά από την ντουλάπα. Τέλος, κάθισαν όλοι μαζί και έφαγαν το φαγητό. Ο Λύκος έμαθε πλέον να μη μιλάει σε αγνώστους.

Γιάννης Ξουρής

 

Μία φορά και έναν καιρό σε ένα δάσος ζούσε ένα κακό κοριτσάκι, η Κοκκινοσκουφίτσα. Μία φορά η μαμά της την έστειλε να πάει ένα καλάθι στη γιαγιά της. Η Κοκκινοσκουφίτσα στον δρόμο της συνάντησε έναν καλό λύκο και τρόμαξε πολύ. Του είπε: “ Φύγε από μπροστά μου τώρα!”.

- Στάσου, μη με φοβάσαι. Είμαι πολύ καλός λύκος, δεν θέλω να σου κάνω κακό.

- Ναι, ναι, σε πιστέψαμε!

- Πού πας;

- Πάω ένα καλάθι στη γιαγιά μου.

- Θες να σε βοηθήσω;

- Όχι, φύγε από δω!

- Καλά, πάντως να ξέρεις ότι είσαι πολύ αγενέστατη!

Η κοκκινοσκουφίτσα στάθηκε για λίγο και σκέφτηκε: “ Ίσως θα έπρεπε να είμαι πιο ευγενική”. Και τελικά το πήρε απόφαση: “ Από δω και πέρα θα είμαι πολύ ευγενική με όλους”. Τότε έτρεξε το βρήκε τον λύκό  ζήτησε συγνώμη και του είπε: “Είχες δίκιο, τελικά, θα έπρεπε να είμαι πιο ευγενική μαζί σου”. “  Χαίρομαι που το κατάλαβες”  της απάντησε και έτσι έγιναν αχώριστοι φίλοι.

Παναγιώτα Σωτηροπούλου

 

Μία φορά και έναν καιρό σε ένα χωριό ζούσε ένα πολύ άτακτο και ζωηρό κορίτσι που το έλεγαν Κοκκινοσκουφίτσα. Όπου και να πήγαινε προκαλούσε τρόμο και φόβο με τη συμπεριφορά της. Οι γονείς της, οι φίλοι της ακόμα και τα ζώα την έτρεμαν.

Ένα πρωί η Κοκκινοσκουφίτσα πήρε το καλάθι της, για να πάει στη γιαγιά της που ζούσε στο διπλανό χωριό. Καθώς περνούσε μέσα από το δάσος, κουνούσε πολύ δυνατά το καλάθι της, με αποτέλεσμα τα φαγητά να πέφτουν κάτω και να χαλούν τις φωλιές των ζώων. Ακόμα φώναζε δυνατά και τρόμαζε τα νεογέννητα ζώα.

Ύστερα από λίγη ώρα έφτασε στο σπίτι της γιαγιάς και χτυπούσε τις πόρτες. Η γιαγιά δεν απαντούσε και η Κοκκινοσκουφίτσα μπήκε στο σπίτι για να δει αν  κοιμόταν η γιαγιά της.

Όταν μπήκε στο σπίτι, είδε στο κρεβάτι της γιαγιάς κάποιον ξαπλωμένο. Τράβηξε την κουβέρτα και είδε έναν λύκο πληγωμένο και φοβήθηκε που την έβλεπε. Η Κοκκινοσκουφίτσα άρχισε να του φωνάζει και να του λέει να φύγει αμέσως.

Ξαφνικά εμφανίστηκε η γιαγιά της και έσωσε τον καημένο λύκο από τα ουρλιαχτά της άτακτης Κοκκινοσκουφίτσας. Της είπε πως η ίδια έβαλε τον λύκο να κοιμηθεί, γιατί ήταν βαριά πληγωμένος. Ο λύκος όμως μόλις βρήκε ευκαιρία το έσκασε και επέστρεψε στην ασφάλεια του δάσους, μακριά από την Κοκκινοσκουφίτσα.

Άννα Πυλαρινού

 

Κάποτε σε ένα δάσος ζούσε ένα κορίτσι που το έλεγαν Κοκκινοσκουφίτσα. Η Κοκκινοσκουφίτσα δεν ήταν τόσο… καλή. Αλλά ο λύκος μάλλον ήταν καλός. 

Ένα πρωινό τη φώναξε η μαμά της και της είπε ότι πρέπει να πάει ένα καλαθάκι με τρόφιμα στη γιαγιά της που ήταν άρρωστη. Της είπε όμως πολύ αυστηρά να σταματήσει να ταλαιπωρεί άλλο τα ζώα και τον κακόμοιρο τον λύκο. 

Δεν πρόλαβε να φτάσει πολύ βαθιά μέσα στο δάσος όταν ξαφνικά συνάντησε τον λύκο. Άρχισε να τον κυνηγάει και να του πετάει πέτρες. Ο λύκος φοβισμένος κρύφτηκε στην κουφάλα ενός δέντρου. 

Μετά από λίγη ώρα βγήκε από την κρυψώνα του. Περπατούσε προσεκτικά, αλλά ξαφνικά ακούει κλάματα. Τρέχει και τι να  δει;.. Την Κοκκινοσκουφίτσα πεσμένη κάτω με τα πόδια της γεμάτα γρατζουνιές. Ο λύκος έτρεξε να φέρει βοήθεια. Η Κοκκινοσκουφίτσα έμεινε έκπληκτη. 

Σε λίγα λεπτά ο λύκος επέστρεψε με έναν δασοφύλακα. Ο δασοφύλακας βοήθησε την Κοκκινοσκουφίτσα. Η Κοκκινοσκουφίτσα ευχαρίστησε τον δασοφύλακα και τον λύκο που τη βοήθησαν. Πήραν την Κοκκινοσκουφίτσα και όλοι μαζί πήγαν στο σπίτι της γιαγιάς.  

Κάθισαν να φάνε χαρούμενοι σαν μία παρέα και η  Κοκκινοσκουφίτσα υποσχέθηκε στον λύκο ότι δεν θα τον ξαναπειράξει. Έπειτα η Κοκκινοσκουφίτσα, ο λύκος και η γιαγιά έπαιξαν σκάκι και τάβλι. Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο λύκος σιγά-σιγά με τον καιρό έγιναν φίλοι.

Ανδρομάχη Παπαγεωργίου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης