6ο Τεύχος Μαρτίου - Απριλίου

klimatiki-allagi

Έρευνα για την κλιματική αλλαγή

Πόσο ενημερωμένοι είμαστε σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα; Σας προσκαλούμε  να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο που συντάξαμε Αναφορικά με τη συμπλήρωση αυτού του ερωτηματολογίου, διευκρινίζονται τα εξής: Δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες απαντήσεις. Αυτό που ενδιαφέρει ….

treelogo

Τα μαθητικά τα χρόνια…

Γράφει η Τσιολέκη Μαρία Οι έφηβοι περνούν ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς τους στο σχολείο. Εκεί δοκιμάζονται καθημερινά οι κοινωνικές σχέσεις των μαθητών και διαμορφώνονται οι αντιλήψεις  για τη ζωή. Η δομή και ο τρόπος ….

community-tree

Η διαφορά είναι δικαίωμα και η ανεκτικότητα ανθρωπιά!

 Γράφουν οι: Φαρδέλα Βασιλική, Μπουμπουράκας Γιώργος, Μπαλιάφα Βασιλική  Οι Ρομά έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 14ου -15ου   αιώνα.  Σήμερα  στον 21ο  αιώνα, έξι αιώνες μετά, έχουν ήδη προσαρμοστεί στον ….

paideiavivlio

Η Αξία του βιβλίου

  Γράφει η   Σοφία Αναστασοπούλου, Η ανάγνωση ενός βιβλίου, όταν είναι δημιουργική και όχι επιπόλαιη και καταναγκαστική, αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τον αναγνώστη. Διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του ατόμου Διαβάζοντας ένα βιβλίο διευρύνονται οι ….

Επαινος - ΟΛΛΑ - Μαθητική πένα_page-0001

«Μαθητική πένα»

Γράφουν οι Σουτζούκη Αρετή και Τσιάρα Θεοφανία, Η πορεία του περιοδικού μας  διαγράφει ήδη την τρίτη σχολική χρονιά, καθώς ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Με την ομάδα της πρώτης χρονιάς απέκτησε ….

1575965159-a56c665ace42f2fb0a320dff9aaab186-586x330_c

Ανθρώπινα Δικαιώματα

Γράφουν οι Τεγούση Ευαγγελία. Φαρδέλα Βασιλική Τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν ηθικές αρχές που θέτουν συγκεκριμένα πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς και συνήθως προστατεύονται ως νόμιμα δικαιώματα κατά το εθνικό και διεθνές δίκαιο. Είναι θεμελιώδη δικαιώματα που κάθε άτομο ….

220111095444_fake-news

Fake news και δημοσιογραφία

Γράφει η Ελίσα Φειζούλλα    Τα παιδιά και οι νέοι σήμερα μεγαλώνουν σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και επεξεργάζονται πληροφορίες από μια ευρεία ποικιλία πηγών. Χρειάζονται κρίσιμες δεξιότητες για να προστατευθούν από τις πιθανές παγίδες όταν ….