Μαθητικη Πένα ΓΕΛ Τυρνάβου Κλιματική Αλλαγή 7ο τεύχος Νοεμβρίου 2022

Εικόνα1

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ

Γράφει η Μαρία Τριανταφύλλου Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια δύσκολη και στρεσογόνος δοκιμασία για τα παιδιά, επιφορτισμένη με όνειρα και επιθυμίες τόσο των παιδιών όσο και των γονιών. Οι έφηβοι δοκιμάζουν τις αντοχές τους και ….

edw-kai-twra-therapyspot

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ Vs ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩ

Γράφει η Μπαλιάφα Βασιλική Ανακαλύπτω τι θέλω να κάνω ή πραγματοποιώ αυτό που θέλω; Ποιο είναι πιο δύσκολο; Όνειρα και στόχοι. Λίγο πολύ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν θέσει τους δικούς τους στόχους. Όμως υπάρχουν άτομα ….

fwtografies-xrwmata-ouraniou-toksou-19

Χρωματιστοί άνθρωποι

Γράφει η Κωνσταντινίδη Κατερίνα Κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά το κάθε χρώμα. Για κάποιους το κόκκινο συμβολίζει το πάθος, ενώ για άλλους τον κίνδυνο. Τα χρώματα τα έχω συνδυάσει με τους ανθρώπους γύρω μου.  Κόκκινοι Οι ….

gel-tirnavou

Έρευνα: Αθλητισμός και μαθητική Ζωή

Της μαθήτριας Δέσποινας Μπούμπα Η σχέση των μαθητών του σχολείου μας με τον αθλητισμό Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχολείου μας σε ένα δείγμα είκοσι μαθητών/τριών της Α’ και Β’  Λυκείου Οι απαντήσεις των ….

123

Πάμε στη «Βρύση»;

της Μερόπης Ζαμπακίκα, Μια μοναδική όαση δροσιάς για τους Τυρναβίτες και γενικότερα τους κατοίκους του νομού μας είναι η «Βρύση» Τυρνάβου, μόλις τέσσερα χιλιόμετρα έξω από την πόλη στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Ελασσόνας. ….

45

Ισότητα των φύλων

Θεοδώρα Ζαμπακίκα. Στέλλα Καραμουσλή Η διάκριση των ανθρώπων με βάση το φύλο ήταν και είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο απασχολεί τόσο τους ανθρώπους των παλαιότερων κοινωνιών όσο και των σύγχρονων. Τα στερεότυπα μεταξύ αρσενικού ….

basket 1

Αγώνας καλαθοσφαίρισης

Γράφει η Ελένη Αδαμοπούλου,   Αγώνας καλαθοσφαίρισης διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης,  25 Ιανουαρίου 2023, για το ΓΕΛ Τυρνάβου με αντίπαλη ομάδα το 2ο ΓΕΛ Λάρισας. Έπειτα από πολύωρη προπόνηση των μαθητών του ΓΕΛ Τυρνάβου, ….

ελενη

Εξάρτηση … Δρόμος Καταστροφής

   Γράφει η Ελένη Αδαμοπούλου,     Η κοινωνία μας είναι τόσο σύνθετη που συχνά οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να ξεφύγουν από ό,τι τους απασχολεί, από ό,τι τους ενοχλεί, είτε είναι κάποιο θέμα στο ….

Εικόνα1 3456

Δράση από τη Μαθητική Πένα: Η βία στις εφηβικές σχέσεις

 Γράφει η Ευαγγελία Αγραφιώτη,  Ο εκπαιδευτικός όμιλος «Δημιουργία Σχολικής εφημερίδας και ψηφιακού περιοδικού- Μαθητική Πένα» είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για το θέμα της βίας στις διαπροσωπικές σχέσεις και ειδικότερα το θέμα ….

ωαλεντινε

AGΙΟs VΑlΕΝΤΙΝΟs #2

 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΕΝΑ Επιμέλεια: Γιώργος Μπουμπουράκας, Βασιλική Μπαλιάφα Στις αρχές του χρόνου οι άνθρωποι ήταν όντα με 2 πρόσωπα, 2 γεννητικά όργανα και 8 άκρα.Τα πλάσματα αυτά ήταν τόσο δυνατά που οι Θεοί τα φοβήθηκαν και ….