Μαθητική Πένα - 1ο Τεύχος - ΓΕΛ Τυρνάβου

μητροπολ1teliko6

Συνέντευξη από τον Μητροπολίτη ΛΑΡΙΣΗΣ & ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

(23/12/2019) Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος φιλοξενείται στις σελίδες του περιοδικού μας «Μαθητική Πένα» του ΓΕΛ Τυρνάβου  και παραχωρεί συνέντευξη   στους μαθητές Μακαγιό Γεώργιο και Κουγιαγκά Γεώργιο. ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια η γνώμη σας για ….

119-1195559_fountain-pen-png-transparent-image-fountain-pen-transparent.png

Μαθητική Πένα

Δημιουργικότητα, ευρηματικότητα, ανήσυχο πνεύμα, αισιοδοξία. Με εφόδια αυτά τα χαρακτηριστικά αποφασίσαμε μαθητές και καθηγητές του ΓΕΛ Τυρνάβου να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στην αρθρογραφία. Η δημιουργία μιας διαδικτυακής εφημερίδας είναι η νέα πρόκληση που μας ….

1o-stereotipa

Γυναικεία κακοποίηση: στερεότυπα

 «Τι φορούσες;», «πόσο κοντή ήταν η φούστα σου;», «ήσουν προκλητική…». Αυτές αποτελούν τις κυριότερες ερωτήσεις αλλά και χαρακτηρισμούς που αποδίδονται σε γυναίκες, θύματα κακοποίησης. Αν και από το 1981 η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ….

ζαχαρη

Ζάχαρη – η «γλυκιά» απειλή

Στη σύγχρονη εποχή η ζάχαρη κατακλύζει τη διατροφή μας.Βρίσκεται σε οποιοδήποτε συστατικό ή φαγητό που επιλέγουμε να καταναλώσουμε, άλλοτε σε μικρότερη και άλλοτε σε μεγαλύτερη ποσότητα. Χρησιμοποιείται όχι  μόνο ως γλυκό αλλά και ως πρόσθετο ….

nefro

Φορητό τεχνητό νεφρό

  Σήμερα οι νεφροπαθείς κάνουν αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα στα νοσοκομεία. Εφόσον υλοποιηθεί επιτυχώς το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, οι ασθενείς θα μπορούν να κρεμούν τη συσκευή στη ζώνη τους και να κάνουν αιμοκάθαρση όπου κι ….

xamogelo1

Ενημέρωση για το «Χαμόγελο του παιδιού»

Χτες Δευτέρα 23-12-2019 η Α”  Λυκείου του σχολείου μας είχε την τιμή και την ευκαιρία να ενημερωθεί από μία εκπρόσωπο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”.Οι μαθητές μέσω του διαλόγου και της συζήτησης πληροφορήθηκαν ….

embolio

Εμβόλιο – Ασπίδα ζωής

Το εμβόλιο είναι βιολογικό παρασκεύασμα που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού έναντι συγκεκριμένων παθογόνων μικροοργανισμών, ώστε να αποκτήσει ανοσία. Το εμβόλιο συνήθως περιέχει έναν νεκρό ή αδρανοποιημένο νοσογόνο παράγοντα, ο οποίος ….

tainia

«Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται»

Τη Δευτέρα  23 -12 2019 είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο Δημοτικό θέατρο την ταινία «Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται». Είναι μια ταινία του Daniel Losset που ουσιαστικά εστιάζει στη βιογραφία του ….

20191229_035206 (2)

Εσύ έχεις ανασφάλειες;

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι τέλειος για να εμπνεύσει τον κόσμο γύρω του. Συχνό φαινόμενο που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της μεταβατικής αυτής περιόδου που ονομάζουμε εφηβεία, είναι ότι μεγάλο μέρος των νέων έρχονται αντιμέτωποι ….