Μαθητική Πένα 3ο τεύχος- ΓΕΛ Τυρνάβου

σχολ

Μουσείο Ελληνικής Παιδείας

Παπαχρήστου Κατερίνα, Α4 Στις 13 Φεβρουαρίου του 2020, τα τμήματα Α4 και Α5 του ΓΕΛ Τυρνάβου επισκέφτηκαν το  μουσείο αρχαίας ελληνικής παιδείας. Εκεί με την καθοδήγηση αλλά και την ξενάγηση της έμπειρης ξεναγού μας πραγματοποιήσαμε μια πολύ ….

83142679_174938287191113_7071378028948881408_n

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Σίτου και Αλεύρων

Κοντογιάννη Αρετή,  Α2   Την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, το τμήμα Α2 της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας επισκέφτηκε τον Μύλο του Παπά στη Λάρισα και συγκεκριμένα το Μουσείο Σίτου και Αλεύρων. Αρχικά ενημερωθήκαμε για όλες τις ….

20200213_121406(2)

Οι αθλητικοί αγώνες ξεκίνησαν…

Κέιντα Μυρτώ Τσατσελλάρη   Β5 Το Γενικό Λύκειο Τυρνάβου παίρνει μέρος στους αθλητικούς αγώνες που διοργανώνονται με άλλα Λύκεια του νομού μας στον Τύρναβο, Λάρισα αλλά και στον Αμπελώνα. Οι προπονήσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ….

athlitismos

Γιατί οι μικροί αθλητές εγκαταλείπουν τον αθλητισμό;

  Αγγελακόπουλος Αλέξανδρος , Β1   Όταν το παιδί ασχολείται με κάποιο άθλημα, είτε αυτό είναι ατομικό είτε ομαδικό, μαθαίνει να συνεργάζεται με άλλους και αναπτύσσει κοινωνικές επαφές πέραν του σχολικού περιβάλλοντος σε ένα πλαίσιο κοινής ….

article-3

Βία και Αθλητισμός

Καραμουσλή Γεωργία, Β2  Βία ονομάζεται η χρήση σωματικής, πνευματικής, πολιτικής, κοινωνικής ή οικονομικής δύναμης με σκοπό τον εξαναγκασμό ατόμων ή ομάδων σε ενέργειες που δεν εγκρίνουν. Κύριο στοιχείο της είναι η επιθετικότητα, ένα εγγενές χαρακτηριστικό ….

στρες

Άγχος : Η αόρατη απειλή

  Καλέση Αλεξάνδρα, Β2     Το άγχος είναι κρυμμένο καθημερινά σε πολλές από τις δραστηριότητές μας. Κυρίως στην ηλικία της εφηβείας η κατάσταση αυτή διογκώνεται εξαιτίας των απαιτήσεων και δυσκολιών που τα άτομα καλούνται να αντεπεξέλθουν. ….

ποδια

Η κατάργηση της σχολικής ποδιάς

 Καλέση Αλεξάνδρα, Β2     Η 6η Φεβρουαρίου 1982 αποτελεί την ημέρα κατάργησης της σχολικής ποδιάς, της μπλε με άσπρο γιακά ενδυμασίας, στα δημόσια σχολεία της Ελλάδας. Για δεκαετίες, η ίδια θεωρούνταν υποχρεωτική για τα παιδιά ….

propaganda-10 (1)

Η Δημοκρατία ως αγωνιστική αξία

Φώτου Στυλιανή, Β5 Δημοκρατία ονομάζεται το πολίτευμα στο οποίο η πολιτική εξουσία πηγάζει από τον λαό και ασκείται προς όφελός του. Στο πλαίσιό της συντελείται διάκριση τριών εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική), ώστε να επιτυγχάνεται εξισορρόπηση ….

Σχόλιο 2020-02-27 212422

Ο Κορονοϊός σήμερα…

Φώτου Στυλιανή, Β5 Ο Κορονοϊός ή Κοροναϊός ονομάζεται η νόσος COVID-19 και εντοπίστηκε στις αρχές Ιανουαρίου στην Κίνα. Ανήκει στην οικογένεια των Κορονοϊών οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ για τον άνθρωπο. Τέσσερις τύποi ….

aza

Μπουρανί: ιστορία και παρελθόν

Κουγιαγκάς Γιώργος, Β2   Η ακύρωση κάθε καρναβαλικής εκδήλωσης ενόψει της υγειονομικής απειλής του κορονοϊού προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, μεγάλη αναστάτωση στις άμεσα ενδιαφερόμενες περιοχές. Στην πόλη μας, για πρώτη φορά μετά από τρεις και ….