Η Αξία του βιβλίου

paideiavivlio

  Γράφει η   Σοφία Αναστασοπούλου,

Η ανάγνωση ενός βιβλίου, όταν είναι δημιουργική και όχι επιπόλαιη και καταναγκαστική, αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τον αναγνώστη.

Διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του ατόμου

Διαβάζοντας ένα βιβλίο διευρύνονται οι πνευματικοί μας ορίζοντες. Μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε καινούριους πολιτισμούς και λαούς , να ανακαλύψουμε την ιστορία του λαού μας, αλλά και να έρθουμε σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες και κοσμοθεωρίες. Συνεπώς με την ανάγνωση ενός βιβλίου αποκτούμε επιπλέον γνώσεις!

Βοηθά στην εκπαιδευτική διαδικασία

Οι καθηγητές πολλές φορές μάς λένε την πιο «cliché» φράση «Διαβάστε βιβλία, δεν έχετε συνειδητοποιήσει το όφελός τους». Και, φυσικά, έχουν δίκιο! Διαβάζοντας ένα βιβλίο εμπλουτίζεται το λεξιλόγιό μας. Η ανάγνωση συμβάλλει στην κατανόηση και συγκέντρωσή μας σε ένα θέμα, αλλά, παράλληλα,  μας θέτει ερωτήματα και μας προβληματίζει.

 Ψυχαγωγεί και  ταξιδεύει το άτομο

Ένα βιβλίο αποτελεί έναν τρόπο ψυχαγωγίας. Ειδικότερα στην εποχή μας που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ταξιδέψουν εύκολα λόγω της πανδημίας. Όμως με το βιβλίο μπορούμε να  ταξιδέψουμε σε όποια χώρα, πόλη, εποχή και πολιτισμό θελήσουμε χωρίς περιορισμούς. Συμπερασματικά, μέσω των βιβλίων έχουμε την δυνατότητα να εξερευνήσουμε όλο τον κόσμο!

Είναι εκπληκτικό πως με ένα βιβλίο ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιούμε τα όνειρά μας και προβληματιζόμαστε. Επομένως, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πόσο επωφελούμαστε από αυτό και να αφεθούμε στη μαγεία του!

Λοιπόνποιο βιβλίο διαβάζεις;

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης