5ο Τεύχος Δεκέμβριος 2021

wwwf.width-768

Η γυναίκα…

Γράφει η Ευαγγελία Τεγούση Ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία ήταν σημαντικός και απαιτητικός. Ακόμη και στις σημερινές συγκυρίες η γυναίκα καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με ποικίλα προβλήματα που οφείλει να αντιμετωπίσει. Πολλές φορές μάλιστα «πολεμάει» ….

Πύργος του Eiffel

4 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Στις μέρες μας όλο και περισσότερο γίνεται επιτακτική η ανάγκη εκμάθησης μίας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών αλλά και η κατοχή αναγνωρισμένου πιστοποιητικού γνώσης της ξένης γλώσσας. Με την εκμάθηση ξένων γλωσσών, διευρύνεται ο πνευματικός, ….

Μουζάκι

Βουλή των Εφήβων – αφορμή για μια επίσκεψη στο Μουζάκι

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΑΡΔΕΛΑ   Την Τετάρτη στις 15 Δεκεμβρίου 2021,  το πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» μας έδωσε την ευκαιρία για μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουζάκι της Καρδίτσας. Το θέμα  το οποίο στάθηκε αφορμή για αυτή την ….

ποι

Ο πρόσφυγας

Ο πρόσφυγας   Κομμάτια η ψυχή του στάζουν τα δάκρυα   σ” ένα χάρτη που με κόκκινη μελάνη χάραξε τη μοναδική διαδρομή Με μια βαλίτσα γεμάτη πληγώματα περπατάει στο άγουρο χώμα πόνος βουβός ατελείωτος εντός ….

διατρ 1

Παχυσαρκία: Πρόβλημα(;)

Γράφει η Ευαγγελία Τεγούση, Η παχυσαρκία δυστυχώς είναι ένα έντονο φαινόμενο που μας απασχολεί ιδιαίτερα τα τελευταία  χρόνια, καθώς οι Έλληνες έχουν υιοθετήσει τις δυτικές συνήθειες στον τρόπο διατροφής τους. Συγκεκριμένα η  παιδική παχυσαρκία έχει ….

9

Γεώργιος Καλακαλλάς: Ο Τυρναβίτης γλύπτης

 Γράφει η μαθήτρια Κατερίνα Ταντσιούρα, Ο Γεώργιος Καλακαλλάς ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς και πολυβραβευμένους γλύπτες στην χώρα μας. Έχει φιλοτεχνήσει μεγάλα και σπουδαία έργα που βρίσκονται εκτεθειμένα σε όλο το πανελλήνιο. Γεννήθηκε στον Θεσσαλικό ….

Democracy_and_Education

Εκπαίδευση και Δημοκρατία

Γράφει η μαθήτρια Ελίζα Φεϊζούλα, Στο πλαίσιο του προγράμματος  Βουλή των Εφήβων  που πραγματοποιείται φέτος στο σχολείο μας, παρακολουθήσαμε διαδικτυακά ένα ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα την σύγχρονη Εκπαίδευση και τη  Δημοκρατία. Σε ένα κλίμα φιλικό ….

αρχείο λήψης

Τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου ή η ζωή χωρίς αυτά

Γράφει η Βασιλική Μπαλιάφα       Το 1789 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επανάσταση η οποία προώθησε τα ανθρώπινα δικαιώματα, η γαλλική επανάσταση. Από τότε διεθνείς οργανισμοί δημιουργούνται, όπως η ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση) ή ο ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) ….

cache_1500x3000_Analog_medium_583012_212681_1892018

Χουλιγκανισμός: Το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο

Ελίσα Φεϊζούλλα,  Α3  Μία μεγάλη πληγή για τον σύγχρονο αθλητισμό και κυρίως για αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αποτελούν τα φαινόμενα βίας και φανατισμού στα γήπεδα. Ο χουλιγκανισμός ξεκίνησε στη Βρετανία  και εξαπλώθηκε ….