Διαδραστικό βιβλίο προγράμματος Erasmus+ Κλιματική Αλλαγή, Πρόσφυγες και Μετανάστες

Το μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας, η Κλιματική Κρίση, ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί εκατομμύρια νέους σε όλο τον κόσμο. Με το σχέδιο αυτό, η σύμπραξη Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων και Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου και Ανωγείων επιδιώκει να εμβαθύνει στα αίτια και τις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης και να διερευνήσει εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισής της. Παράλληλα,επιδιώκεται η ανάδειξη της διασύνδεσης της Κλιματικής Κρίσης με τα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα εξαιτίας των συγκρούσεων και των ελλείψεων σε βασικά είδη διατροφής και μέσα επιβίωσης εξαιτίας των επιπτώσεων της Κλιματικής Κρίσης. Στόχος ήταν επίσης να διερευνηθούν τρόποι ομαλής ένταξης και ενσωμάτωσης προσφύγων και μεταναστών, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.
Έγινε μετακίνηση (κινητικότητα) 9 μελών των φορέων της κοινοπραξίας μας, εκπαιδευτικών, σε 6 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, πήραν μέρος σε Δομημένους Κύκλους Μαθημάτων

στη Φλωρεντία της Ιταλίας, με θέμα «Τέχνες για την ενσωμάτωση της
Προσφύγων και Μεταναστών»

στην Πάδοβα της Ιταλίας, με θέμα «Υπαίθρια και STEAM Εκπαίδευση για την Πολιτιστική και Φυσική Κληρονομιά»,

στις Βαλτικές χώρες με θέμα «Διασχίζοντας τις Βαλτικές χώρες, ομοιότητες και διαφορές»

στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Μαθαίνοντας και δρώντας για ένα καλύτερο μέλλον»

στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με θέμα «Άμστερνταμ, ανάμεσα σε δυο κόσμους»

Δείτε το υλικό του προγράμματος Erasmus+ KA! «Κλιματική Αλλαγή, Πρόσφυγες και Μετανάστες» (αρ. έγκρισης ΙΚΥ2020-1-EL01-KA104-078696) , στο οποίο συμμετείχε το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ) Βάμου. Περιλαμβάνει κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, παρουσιάσεις και σχέδια μαθημάτων, που έχουν συγκεντρωθεί όλα σε ένα Διαδραστικό Βιβλίο φτιαγμένο στην πλατφόρμα e-me του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης