Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 στο Γυμνάσιο Προμάχων οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Για το τρέχον σχολικό έτος ορίστηκε ως μέρα εκδηλώσεων η 6η Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».  Ωστόσο, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή των Προμάχων κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία οδήγησαν στην μετάθεση των εκδηλώσεων για τις 9 Οκτωβρίου.

O

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Προμάχων συμμετείχαν καθολικά στις αθλητικές δραστηριότητες, που οργανώθηκαν υπό την επιμέλεια των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του σχολείου, του Διευθυντή κ. Πασόη Ευστάθιου και του κ. Γιώργου Τραπεζανίδη. Αρχικά διαβάστηκε σχετικό μήνυμα του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδου, από τον διευθυντή του σχολείου. Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνες ποδοσφαίρου, βόλεϊμπολ, μπάσκετ, πινγκ πονγκ, μπάντμιντον, παιχνίδια και άλλες κινητικές δραστηριότητες. Παράλληλα ομάδα μαθητών της Γ” τάξης επιμελήθηκε τη δημιουργία αφίσας με θέμα την καταπολέμηση του ρατσισμού.

O

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετέχοντας καθολικά στις εκδηλώσεις απέδειξαν έμπρακτα τη σημαντική συμβολή που έχει ο αθλητισμός στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα κλπ.) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.

O

O

O O

 

O

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

O

O

O O

O

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

O

O OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top