ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ!

Καλύτερη σχολική ηλεκτρονική εφημερίδα στην Κεντρική Μακεδονία το ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net!

O

O

Το ηλεκτρονικό περιοδικό του Γυμνασίου Προμάχων ΚΕΡΔΙΣΕ το βραβείο της καλύτερης σχολικής ηλεκτρονικής εφημερίδας που συνοδεύονταν και από χρηματικό έπαθλο 300 €, στα πλαίσια του 2ου διαγωνισμού μαθητικής εφημερίδας για τα Γυμνάσια και Λύκεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Στο σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν 39 Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας με έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες των μαθητών τους. Κριτήρια αξιολόγησης των εφημερίδων ήταν η δομή του περιεχομένου τους, η πληρότητα και η ταξινόμηση της ύλης, η πρωτοτυπία, η πληρότητα των κειμένων και η εμφάνιση των εντύπων. Η επιλογή των σχολείων που βραβεύτηκαν  προέκυψε κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού και κατά 50% από την εισήγηση της κριτικής επιτροπής που συστάθηκε από την εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

15

Η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητικών εφημερίδων πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2014 στην Αποθήκη Γ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η βουλευτής Α” Θεσσαλονίκης κα Έλενα Ράπτη, η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κα Έλλη Χρυσίδου, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Καρατάσιος, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ Πέλλας κα Αντωνία Πολυξενίδου και οι συντακτικές ομάδες των μαθητικών εφημερίδων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

18Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net το βραβείο παρέλαβε ο εκπαιδευτικός κ. Πούτης Ιωάννης από τον επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ταξίαρχο κ. Μανώλη Σφακιανάκη, ενώ το χρηματικό έπαθλο των 300 € επιδόθηκε στον διευθυντή του Γυμνασίου Προμάχων κ. Ευστάθιο Πασόη. Η δημοσιογραφική ομάδα του ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net αποτελείται από 52 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Προμάχων και συντονίζεται από τους φιλολόγους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ.κ. Πούτη Ιωάννη, Μαζγαλτζίδου Ελένη, Παναγιωτίδου Αθανασία και την καθηγήτρια Φυσικής κα Σαμαντά Ευαγγελία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η σημαντική αυτή διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού μας,  για το Γυμνάσιο Προμάχων, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας και της Πέλλας γενικότερα.  Με οργανωμένη και συστηματική δουλειά, με πάθος και ιδιαίτερο ζήλο, με πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες οι μαθητές του Γυμνασίου Προμάχων στήριξαν από την πρώτη στιγμή το δύσκολο εγχείρημα της δημιουργίας ενός πολυθεματικού ηλεκτρονικού περιοδικού, αφιέρωσαν σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου τους και είδαν τις προσπάθειες και τους κόπους τους να δικαιώνονται. Ταυτόχρονα απέδειξαν έμπρακτα ότι τα μικρά περιφερειακά σχολεία της χώρας μας αποτελούν κυψέλες δημιουργίας και σε τίποτα δεν υστερούν από τα μεγάλα σχολεία των αστικών κέντρων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ συντακτική ομάδα του περιοδικού μας οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για τη διοργάνωση του διαγωνισμού και την απονομή του βραβείου της καλύτερης ηλεκτρονικής εφημερίδας, τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Ευστάθιο Πασόη που από την πρώτη στιγμή στήριξε την εκδοτική μας προσπάθεια, τα στελέχη διοίκησης της εκπαίδευσης στην Π.Ε. Πέλλας που αναγνώρισαν την αξία του περιοδικού μας και συνέβαλαν στην προβολή και διάδοσή του, τα ενημερωτικά ιστολόγια και τον τοπικό τύπο για την προβολή και αναπαραγωγή πολλών άρθρων του περιοδικού, τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου αλλά και όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αλμωπίας για το υλικό που μας παρείχαν και τη θετική υποδοχή που επιφύλαξαν στην ηλεκτρονική μας έκδοση και τέλος όλους όσους με την ψήφο τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία μας. Η βράβευσή μας πέρα από την αυτονόητη ικανοποίηση που προκαλεί μας επιβάλλει να συνεχίσουμε εντατικότερα τη δημοσιογραφική μας προσπάθεια για την προβολή του σχολείου μας, την έκφραση των σκέψεων και προβληματισμών μας και την ανάδειξη της τοπικής μας κοινωνίας. Είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε αντάξιοι της μεγάλης τιμής που μας έγινε!

Η συντακτική ομάδα του ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δείτε όλη την εκδήλωση από το Livemedia. Η βράβευση του περιοδικού μας στο: 1:38:00

Δείτε την είδηση για την εκδήλωση από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 (21-11-2014) στο: 29:37

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Δημοσίευμα της εφημερίδας 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού (22-11-2014)

Δημοσίευμα της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (22-11-2014)  για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Δημοσίευμα της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" για την εκδήλωση βράβευσης μαθητικών εφημερίδων (23-11-2014)

Δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για την εκδήλωση βράβευσης μαθητικών εφημερίδων (23-11-2014)

 


One comment on “ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ!

  1. Ο/Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λέει:

    Συγχαρητήρια για την βράβευσή σας! Το αξίζατε. Συνεχίστε με το ίδιο κέφι και μεράκι για να πάτε ακόμη ψηλότερα!

Σχολιάστε

Top