Black Veil Brides: Ένα ξεχωριστό συγκρότημα!

Της Χαράς Κουφιδάκη, μαθήτριας του Α1

BBV Οι Black Veil Brides (BVB) είναι ένα rock αμερικάνικο συγκρότημα από το Hollywood California.Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2006 στο  Cincinnati και σήμερα αποτελείται από τους Andy Biersack (τραγουδιστής), Αshley Purdy (μπάσο, φωνητικά), Jake Pitts (βασική κιθάρα), Jinxx (ρυθμική κιθάρα,βιολί), Christian ‘’CC’’ Coma (ντραμς). Οι Black Veil Brides είναι γνωστοί για το μαύρο make-up, το  body paint, τα μαύρα-στενά ρούχα και τα μακριά μαλλιά που εμπνευστήκαν από τους KISS και τους Motley Crue και από άλλα glam rock συγκροτήματα του 1980.

 

Άλμπουμς

Οι Black Veil Brides έχουν κάνει πολλές μεταβολές στην μουσική τους καθώς στο πρώτο τους άλμπουμ ήταν glam metal/hard rock. Στο δεύτερο άλμπουμ τους, We Stitch These Wounds, είχαν έναν μελωδικό metalcore, post-hardcore ήχο, με άφθονο harsh screaming. Στο τρίτο τους άλμπουμ, Wretched and Divine: The Story of The Wild Ones, επανέρχονται στο glam metal/rock. Και το τέταρτο τους άλμπουμ, ανακοίνωσε ο τραγουδιστής Andy Biersack, θα είναι πιο Heavy από τα παραδοσιακά Rock n’ Roll και τις προηγούμενες προσπάθειες τους.

 

Η σημασία των τραγουδιών

Οι BVB έχουν πει ότι οι στίχοι  τους έχουν θέμα τους ανθρώπους που νιώθουν σαν outcasts (άτομα που απορρίπτονται ή αποκλείονται από μια κοινωνική ομάδα π.χ. σχολειό) στην κοινωνία.

‘’Νοιαζόμαστε για το μήνυμα , να πιστεύεις στον εαυτό σου και να μην αφήνεις κανέναν να λέει το αντίθετο. Υποστηρίζουμε τους αδύναμους. Οτιδήποτε παράξενο, περίεργο, μοναδικό το αγκαλιάζουμε. Οπότε στήριξε τον εαυτό σου, περνά καλά και ζήσε την ζωή σου όπως εσύ διαλέγεις. Έχεις μόνο μια ζωή, ζήσε την όσο περισσότερο μπορείς.’’ (Ashley Purdy)BBV2

 

Προέλευση Ονόματος

‘’Βlack Veil Brides (Το Μαύρο Πέπλο της Νύφης) είναι ένας καθολικός όρος που χρησιμοποιείται όταν μια γυναίκα  παντρεύεται  το Θεό αφιερώνεται σ’ αυτόν και αφήνει όλες τις απολαύσεις της ζωής (μοναχή). Με ανάλογο τρόπο ένα rock συγκρότημα  πρέπει να θυσιάσει πολλά πράγματα  προκειμένου να  ακολουθήσει ό,τι το  παθιάζει  ή ό,τι πιστεύει.

 

Επικρίσεις

BBv1

‘’Oι ΒVB αποκαλούνταν emo λόγο της εμφάνιση τους.’’

Η απάντηση τους σε αυτές τις κριτικές είναι πως ό,τι και αν λένε για σένα δεν πρέπει να δίνεις σημασία. «Κάνεις αυτό που  πιστεύεις,  ντύνεσαι όπως εσύ θες, άκου ό,τι μουσική σου αρέσει και  μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Γίνε διαφορετικός και εμείς είμαστε εδώ να σε στηρίξουμε». Και αυτό το επιβεβαιώνουν με τους στίχους τους  στο τραγούδι Fallen Angels ‘’Take joy in who you are. We know our wings are flawed. We’re bored to death in heaven and down alone in hell. We only want to be ourselves’’.
Οι  Black Veil Brides στέλνουν  με τον δικό τους τρόπο πολλά ‘’μηνύματα’’ στο κοινό τους για να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι. Μέσα από τα τραγούδια, τους στίχους , τους λογαριασμούς τους στο twitter αλλά και στις συνεντεύξεις τους δίνουν ελπίδα και υποστήριξη:

‘’Stand up for what you believe in even if that means standing alone’’(Andy Biersack)

‘’When people hurt you over and over, I think is like sandpaper. They may scratch and hurt you a bit, but in the end you end up polished and they end up useless’’(Andy Biersack)

‘’Live your life. Listen your music way too loud , be as crazy and as ‘’different’’ as you want to be and always remember , you’re not alone’’ (Andy Biersack)

‘’Always believe in yourself and never give in and I promise you’ll get through it’’ (Andy Biersack)

 

Στο τραγούδι Knives and Pens το αγόρι στο βιντεοκλίπ υποδύεται τον τραγουδιστή του συγκροτήματος  που είχε υποστεί bullying για το  ντύσιμο του.

 

The Legion Of the Black

Το 2013 γυρίστηκε η ταινία  τους με τον παραπάνω τίτλο που  περιέχει  τραγούδια από το άλμπουμ Wretched and Divine. Η ιστορία ξεκινάει με ένα κορίτσι του γυμνασίου , θαυμάστρια του συγκροτήματος,  που ζει και αγωνίζεται σε έναν κόσμο όπου η διαφορετικότητά της αντιμετωπίζεται σαν κάτι  που της κάνει κακό. Παράλληλα με τη δική της περιπέτεια, ζει με τη φαντασία της  μια ιστορία με υπερδυνάμεις, μασκοφόρους κακοποιούς.  Στην ταινία προβάλλονται και  μικρά  μουσικά βίντεο με όλα  τα τραγούδια του άλμπουμ. Θα μπορούσατε να αφιερώσετε 45 λεπτά για να την δείτε εδώ:

 

Το νέο άλμπουμ BVB4..

Για τους fans  που  ανυπομονούν να τους ακούσουν σε κάτι καινούργιο, το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο ‘’Black Veil Brides’’  κυκλοφόρησε στις 28  Οκτωβρίου.  Στο YouTube  έχουν ανεβεί μόνο τρία τραγούδια  από το νέο τους άλμπουμ : το Heart of  Fire, το Faithless και το Goodbye Agony.

Έτσι λοιπόν,  για αρχή,  για όσους θέλουν να ακούσουν τραγούδια τους και να γνωρίσουν τους BVB ορίστε οι δικές μου προτάσεις:

Perfect Weapon

Coffin

Unbroken

Legacy

Shadows Die

In The End

New Religion

Revelation

Days Are Numbered

We Don’t Belong Here

Wretched and Divine

I am Bulletproof

New Years Day

Σχολιάστε

Top