Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Αθήνα-Ναύπλιο!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β” και Γ” τάξης του Γυμνασίου Προμάχων σε Αθήνα και Ναύπλιο. Ακολουθώντας ένα πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων και δραστηριοτήτων οι μαθητές και οι μαθήτριες επέστρεψαν έχοντας αποκομίσει έναν τεράστιο πλούτο εμπειριών και παραστάσεων, που είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει ανεξίτηλος στη μνήμη τους!

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων των σχολικών μονάδων της χώρας στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Αναλυτικότερα οι μαθητές υλοποίησαν  ανά ημέρα το ακόλουθο  πρόγραμμα:

Πέμπτη 12 Μαρτίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μετά την άφιξή τους στην πρωτεύουσα οι μαθητές του Γυμνασίου Προμάχων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μετρό της Αθήνας και να πραγματοποιήσουν μια σύντομη διαδρομή προς την πλατεία Συντάγματος. Ακολούθως μετέβησαν στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να ξεναγηθούν στους χώρους του Κοινοβουλίου. Εκεί τους υποδέχτηκαν οι βουλευτές της Π.Ε. Πέλλας κ.κ. Τζάκρη Θεοδώρα (ΣΥΡΙΖΑ), Σμίας Χρήστος (ΣΥΡΙΖΑ) και Καρασμάνης Γεώργιος (Ν.Δ.).  Οι μαθητές ενημερώθηκαν  για την ιστορία του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται η Βουλή, καθώς και για τον τρόπο  λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Επίσης επισκέφθηκαν την αίθουσα της ολομέλειας του σώματος και ξεναγήθηκαν στην έκθεση για την Μεταπολίτευση που λειτουργεί μέσα στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ακολούθως οι μαθητές παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», στην οποία πρωταγωνιστεί η ομώνυμη ηθοποιός. Οι εντυπώσεις από την παράσταση  ήταν άριστες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν με τους ηθοποιούς του θιάσου.


Παρασκευή 13 Μαρτίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες, αυτό δεν εμπόδισε τους μαθητές των Προμάχων να συνεχίσουν το πρόγραμμα των επισκέψεων και δραστηριοτήτων τους στην αθηναϊκή πρωτεύουσα. Αρχικά επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον δημοσιογράφο του σταθμού κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός μεγάλου Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης. Παράλληλα γνώρισαν από κοντά δημοσιογράφους και στελέχη του σταθμού, ενώ είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν στο στούντιο της τηλεόρασης την ώρα που μεταδίδονταν ζωντανά ενημερωτική εκπομπή.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και παρακολούθησαν στη θόλο την τρισδιάστατη ταινία «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης». Η ταινία παρουσιάζει ένα περιπετειώδες ταξίδι ανακάλυψης της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου. Ήταν μια εξαιρετική παραγωγή που εντυπωσίασε όσους την παρακολούθησαν.

Μετά από ένα γεύμα στο Μοναστηράκι οι μαθητές επιβιβάστηκαν στο Happy train και ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Η μέρα έκλεισε με διασκέδαση σε ταβέρνα στην περιοχή του Ψυρρή, όπου το κέφι και ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλα!


Σάββατο 14 Μαρτίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ημερήσια εκδρομή στην Πελοπόννησο περιλάμβανε το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν αρχικά τον Ισθμό της Κορίνθου και στη συνέχεια ταξίδεψαν στις Μυκήνες. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ακρόπολη των Μυκηνών, να γνωρίσουν τα κυκλώπεια τείχη και να επισκεφθούν τον θολωτό τάφο του Ατρέα. Στη συνέχεια ταξίδεψαν προς το Ναύπλιο και επισκέφθηκαν αρχικά το ιστορικό φρούριο στο Παλαμήδι. Κατόπιν κατηφόρισαν προς το Ναύπλιο και ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου και θαύμασαν το γνωστό Αρχαίο πέτρινο Θέατρο.


Κυριακή 15 Μαρτίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ημέρα επιστροφής αλλά όχι χωρίς την απαραίτητη επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και στον Ιερό Βράχο. Με τη βοήθεια ξεναγού οι μαθητές και οι μαθήτριες καμάρωσαν το Μουσείο της Ακρόπολης και τα εκθέματά του ενώ είχαν την ευκαιρία να ανέβουν στον Βράχο της Ακρόπολης και να θαυμάσουν τον Παρθενώνα.

Ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψη, όπου μαθητές και καθηγητές αξιοποίησαν δημιουργικά ένα τετραήμερο, προκειμένου να επισκεφθούν και να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε Αθήνα και Πελοπόννησο.

Στην επίσκεψη αυτή τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ.κ. Ελένη Μαζγαλτζίδου, Γιάννης Πούτης και Αθηνά Ζαγγελίδου.


Σχολιάστε

Top