Ημέρα Σταδιοδρομίας στο Γυμνάσιο Προμάχων!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το  Γυμνάσιο Προμάχων, με τον Διευθυντή κ. Πασόη Ευστάθιο  και την  Υπεύθυνη του  Κέντρου Συμβουλευτικής–Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μελίνα Αλμπάνη, διοργάνωσε και υλοποίησε στα πλαίσια της Συμβουλευτικής – Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού που εφαρμόζεται στη Γ΄ τάξη,  την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 Ημερίδα  με τίτλο   «Ημέρα Σταδιοδρομίας»,  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων  και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας» καθώς  επίσης και οι «Ημέρες Επαγγελμάτων» βασίζονται σε Υπουργικές Αποφάσεις και σκοπό έχουν να υποστηρίξουν τους μαθητές στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους. Για το λόγο αυτό και μετά από επιθυμία των  μαθητών,   δίδεται λίστα επαγγελματιών που προτείνουν και προσκαλούνται επαγγελματίες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι επαγγελματίες παρουσιάζουν στους μαθητές την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία. Η παραπάνω δράση σε όσα σχολεία πραγματοποιείται λειτουργεί θετικά στην εφαρμογή των στόχων του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής διαδικασίας.

Για την υλοποίηση αυτής της Ημερίδας κλήθηκαν να διδάξουν στη Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Προμάχων και για μία διδακτική ώρα ο καθένας, επτά επαγγελματίες της τοπικής μας κοινωνίας και πιο συγκεκριμένα: η χειρουργός οδοντίατρος-περιοδοντολόγος κα Μπόσνα Πετρούλα, η χειρουργός οδοντίατρος κα Μπόσνα Συμώνη, ο δημοσιογράφος κ. Βαφειάδης Σταύρος, ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας Aridaia news, o πολιτικός μηχανικός και ηλεκτρολόγος μηχανολόγος κ. Δανάς Αργύριος, η ψυχολόγος κα Γεραντζή Διαλεχτή, ο φωτογράφος κ. Παντελίδης Νικόλαος από το studio Pantelidis, και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αριδαίας κ. Γάκης Ευάγγελος.

Η εμπειρία που αποκόμισαν και οι δύο πλευρές ήταν σημαντική. Στα παιδιά δόθηκε η δυνατότητα να μάθουν για επαγγέλματα, να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν ουσιαστικές απαντήσεις, οι οποίες στο μέλλον ενδεχόμενα να διαμορφώσουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.  Από την άλλη πλευρά οι επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τους μαθητές για την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Οι μαθητές οι οποίοι  συμμετείχαν ενεργά στην πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία διατύπωσαν ουσιαστικές ερωτήσεις, εξέφρασαν απορίες, και εκδήλωσαν την ανησυχία αλλά και την αγωνία τους για το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό μέλλον που τους επιφυλάσσεται.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να ευχαριστήσουμε δημόσια τους προσκεκλημένους επαγγελματίες  κ.κ. Γάκη Ευάγγελο, Παντελίδη Νικόλαο, Γεραντζή Διαλεχτή, Δανά Αργύριο, Βαφειάδη Σταύρο, Μπόσνα Συμώνη και Μπόσνα Πετρούλα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση, αψηφώντας τις υποχρεώσεις τους και αφιλοκερδώς υποστήριξαν την εκδήλωση.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια διοργάνωσης της Ημερίδας ανακοινώθηκε η διεξαγωγή διαγωνισμού φωτογραφίας για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Προμάχων με θέμα «η φύση στην Αλμωπία». Ο νικητής του διαγωνισμού θα κερδίσει 500 δωρεάν εκτυπώσεις φωτογραφιών που είναι προσφορά του studio Pantelidis. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να διαγωνισθεί με άλλους μαθητές  των σχολείων της Αλμωπίας, οι οποίοι παρακολούθησαν ανάλογες ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία τους, στην ίδια θεματική ενότητα, με έπαθλο την εξειδικευμένη κατάρτισή τους ως προς την τεχνική της φωτογραφίας και του Drones (τηλεκατευθυνόμενη φωτογράφιση) από το Studio Pantelidis.


Σχολιάστε

Top